0

Μαχητές του νεοσυσταθέντος κράτους του Ισλάμ κατέστρεψαν σε ενέδρα τεθωρακισμένη φάλαγγα του Ιρακινού Στρατού στην επαρχία Ανμπάρ ενώ πήραν σαν λάφυρα πολλά τεθωρακισμένα μεταφοράς προσωπικού. Το αποτέλεσμα της επίθεσης των ισλαμιστών της Isis απλά υπογραμμίζει την ανεπάρκεια των δυνάμεων ασφαλείας του Ιράκ καθώς ένα τσούρμο φανατικών διέλυσε φάλαγγα με βαριά άρματα μάχης και θωρακισμένα οχήματα χωρίς οι ιρακινοί στρατιώτες να καταφέρουν να προβάλλουν αντίσταση.

Το ισλαμικό κράτος του Anbar Wilayat έδωσε στη δημοσιότητα μια σειρά από φωτογραφίες στο twitter που δείχνουν την ενέδρα στην φάλαγγα άλλα και τα αποτελέσματα της επίθεσης. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Anbar Wilayat η φάλαγγα δέχτηκε επίθεση στην περιοχή Khalidiyah στην επαρχία Anbar.

Οι φωτογραφίες δείχνουν τους μαχητές του ισλαμικού κράτους να ανοίγουν πυρ εναντίον των οχημάτων που κινούντο σε χωματόδρομο της περιοχής Khalidiyah ενώ πυροδοτούσαν και αυτοσχέδιους μηχανισμούς. Τουλάχιστον ένα Abrams M1A1 και δυο Μ113 καταστράφηκαν κατα την επίθεση ενώ ένα από τα Abrams πάνω στο πανικό ανατράπηκε σε χαντάκι και εγκαταλείφθηκε από τους ιρακινούς στρατιώτες χωρίς να έχει κάποια βλάβη. Στις φωτογραφίες φαίνεται μόνο ένα πτώμα ιρακινού στρατιώτη πράγμα που δείχνει ότι οι ιρακινοί πρέπει να εγκατέλειψαν τα άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα χωρίς να δώσουν κάποια σοβαρή μάχη..Άμυνα Πολιτική

Δημοσίευση σχολίου Blogger

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top