0

Οι βάρβαροι της ISIS δεν παύουν να μας εντυπωσιάζουν με τα εγκλήματα που διαπράττουν εις βάρος της ανθρωπότητας και βέβαια πάντα στο όνομα του Αλλάχ. Αφού έχουν μετατρέψει το Ιράκ σε ένα απέραντο σφαγείο που η ανθρώπινη ζωή έχει χάσει κάθε αξία τώρα βρήκαν νέο πεδίο δράσης λαμπρό. Λεηλατούν όποιο ιστορικό μνημείο βρεθεί στο διάβα τους και πουλάνε τα ευρήματα για να χρηματοδοτήσουν τον αγώνα τους.

Για την ακρίβεια σύμφωνα με πληροφορίες από την ιστοσελίδα tourkikanea.gr έχουν οργανώσει ομάδες ανασκαφής αρχαίων μνημείων και τα ιστορικής αξίας αρχαιολογικά ευρήματα μεταπωλούνται στο εξωτερικό. Η είδηση βγήκε από το ίδιο το Αλ Αραμπίγια και δημοσιεύθηκε και στην τουρκική Haber.sol.org στις 13/7/2014.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο καθηγητής του πανεπιστημίου της Πενσιλβανία Άμρ Αλ Αζμ που έχει κάνει ανασκαφές στο παρελθόν στην περιοχή, η οργάνωση επιβάλει μάλιστα και επιπλέον "φόρο" στα αρχαία αντικείμενα και όποιος αρνηθεί την πληρωμή του τον εκτελούν. Ο Αλ Αζμ μιλώντας στην εφημερίδα είπε πως "Εξ όσων μάθαμε η ΙΚΙΛ έχει εμπλακεί σε λαθρεμπόριο αρχαίων μνημείων. Φαίνεται μάλιστα πως αυτό είναι κάτι που είναι πιο πολύπλοκο και βαθύ". Μεγαλύτερο σημείο πώλησης η Τελ Αμπιγιάτ. Τα λαθραία αρχαία αντικείμενα πωλούνται σε διάφορες αγορές, ενώ ως κυριότερη φέρεται αυτή της πόλης Τελ Αμπιγιάτ στα σύνορα Τουρκίας - Συρίας.

Φυσικά η Δύση ως γνωστό έχει σοβαρότερα προβλήματα από αυτό για να ασχοληθεί. Για την ώρα "σώζει" την Ουκρανία ενώ μαζεύει και το μισό δις δολάρια που έχει εξασφαλίσει το κογκρέσο για να εκπαιδεύσει και να εξοπλίσει τους αντικαθεστωτικούς χασάπηδες στη Συρία, άσε που και ο Αλ Μαλίκι είναι αναξιόπιστος και πρέπει να φύγει από την εξουσία στο Ιράκ...Άμυνα Πολιτική

Δημοσίευση σχολίου Blogger

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top