0
Πριν λίγο καιρό είχαν βγει στη δημοσιότητα φωτογραφίες μαχητών της Hamas οι οποίοι είχαν περάσει εκπαίδευση αμφίβιου καταδρομέα και πολλοί είχαν σχολιάσει σκωπτικά το γεγονός. Να που όμως η Χαμάς μας ξάφνιασε όλους κάνοντας την πρώτη της αμφίβια επιχείρηση.

Αμφίβια επιχείρηση της Hamas απέκρουσε η IDF στην στρατιωτική βάση του Ashkelon’s Zikkim (Beach).


Σύμφωνα με περίοικους, ύποπτο ταχύπλοο προσέγγισε την ακτή Zikkim αποβιβάζοντας κομάντο της οργάνωσης Hamas. Μόλις το γεγονός υπέπεσε στην προσοχή των Ισραηλινών στρατιωτών άρχισε η ανταλλαγή πυρών μεταξύ των "SEAL's" της Χαμάς και των Ισραηλινών στρατιωτών που άφησαν τη βάση και κατευθύνθηκαν προς τη παραλία για να αποκρούσουν την επίθεση..

Στο περιστατικό σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου του IDF και κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής πυρών έχασαν την ζωή τους τέσσερις καταδρομείς της HAMAS ενώ τραυματίστηκε και ένας Ισραηλινός στρατιώτης.

Το εντυπωσιακό πάντως δεν είναι αυτή καθαυτή η συμπλοκή όσο ότι για πρώτη ίσως φορά "αμφίβιοι καταδρομείς" της Hamas προχώρησαν σε τέτοιου τύπου επιχείρηση.


Η Χαμάς είχε αποκαλύψει τη πρώτη της μονάδα ειδικών επιχειρήσεων σε βίντεο το Μάρτιο με αφορμή το θάνατο ενός εκ των στρατιωτικών ηγετών της του Ibrahim al-Aloul, οποίος είχε χάσει τη ζωή του μερικές μέρες πριν σε περίεργη έκρηξη. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που είχαν διαρρεύσει τότε ο Ibrahim al-Aloul είχε χάσει τη ζωή του κατά τη διάρκεια εκπαίδευσης ενώ ήταν και ο υπεύθυνος για τη δημιουργία της μονάδας των Seals της Χαμάς.


Άμυνα Πολιτική

Δημοσίευση σχολίου Blogger

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top