0

Το Ισραήλ χθες σε νυχτερινές αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα βομβάρδισε υπηρεσίες ασφαλείας και αστυνομικά τμήματα της παλαιστινιακής Χαμάς ενώ ταυτόχρονα κατά τη διάρκεια της νύχτας ομάδα της "Shayetet-13" (τα βατράχια του Ισραηλινού Ναυτικού) εκτέλεσε καταδρομική ενέργεια στη Λωρίδα της Γάζα για πρώτη φορά από την αρχή της επιχείρησης Protective Edge.


Και ενώ δεν φαίνεται καμία διέξοδος εκτόνωσης της κρίσης παρά τις εκκλήσεις του ΟΗΕ στο Ισραήλ, ο αριθμός των νεκρών από τους βομβαρδισμούς των τελευταίων ημερών σύμφωνα με τις Παλαιστινιακές αρχές έχει φτάσει στους 159. Στο φρικτό απολογισμό των νεκρών συμπεριλαμβάνονται και οι νεκροί της οικογένειας του αρχηγού της αστυνομίας στη Γάζα Tayseer al-Batsh η οποία ξεκληρίστηκε κυριολεκτικά όταν σε πυραυλική επίθεση των Ισραηλινών έχασαν τη ζωή τους 18 μέλη της με τραγικό επιζώντα (αν και σε κρίσιμη κατάσταση) τον ίδιο τον Tayseer al-Batsh.  Μια άλλη τραγική πτυχή των αριθμών αυτής της σύγκρουσης σύμφωνα τον ΟΗΕ είναι η εξής. Το 77% των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους τις τελευταίες μέρες στη Γάζα είναι άμαχοι πολίτες και όχι ένοπλα μέλη της Χαμάς.


Δείτε το σχετικό βίντεο του al jazeera
Από τη μεριά τους οι Ισραηλινοί δηλώνουν ότι μόνο το Σάββατο η Χαμάς εκτόξευσε 90 ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ ενώ ανακοίνωσε ότι κατά τις νυχτερινές ώρες, ομάδα της Shayetet-13 (τα βατράχια του Ισραηλινού Ναυτικού) εκτέλεσε καταδρομική ενέργεια και κατέστρεψε βάση εκτοξευτών ρουκετών μακράς ακτίνας στη παραλία της Γάζας. Αυτή είναι η πρώτη φορά κατά την οποία προσωπικό του Ισραηλινού στρατού επιχειρεί μέσα στη Γάζα από την απαρχή αυτής της κρίσεως.


Οι ισραηλινοί πρόσθεσαν πως οι στόχοι που πλήττονται είναι εγκαταστάσεις που χρησιμοποιεί η Χαμάς ή σπίτια των ανώτερων στελεχών της παλαιστινιακής οργάνωσης και συμπλήρωσαν πώς πριν τους βομβαρδισμούς στη πόλη Beit Lahiya στη βόρεια Γάζα έγινε ρίψη φυλλαδίων από την Ισραηλινή αεροπορία ώστε προειδοποιήσουν τους κατοίκους της περιοχής για την επερχόμενη επιδρομή. "Δεν θέλουμε να βλάψουμε πολίτες στη Γάζα, αλλά όσοι μένουν κοντά σε μέλη ή εγκαταστάσεις της Χαμάς κινδυνεύουν πάρα πολύ"

Άμυνα Πολιτική


Δημοσίευση σχολίου Blogger

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top