0Απίστευτες-στην κυριολεξία-προτάσεις έρχεται να ρίξει η BAE στην αγορά οπλικών συστημάτων, την στιγμή που πιο απλά projects όπως το F-35, σέρνονται και δημιουργούν απίστευτα κενά στις εναέριες άμυνες των Δυτικών χωρών.

Η ΒΑΕ όμως δεν πτοείται, καθότι πιστεύει πως με την τεχνολογία των εκτυπωτών 3D θα μπορούν να δημιουργούνται Drones, με μια επιπρόσθετη επικάλυψη και ρομποτική συνδεσμολογία.

"Αυτά τα Μη Επανδρωμένα Αεροχήματα (UAVs) μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε μια ευρεία γκάμα αποστολών συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που θα μπορούσαν να επιχειρήσουν ακόμα και σε ρόλο ελικοπτέρων προκειμένου να διασώζουν πολίτες ή στρατιώτες από επικίνδυνες καταστάσεις", αναφέρουν οι επιστήμονες και οι μηχανικοί της εταιρεία κολοσσού στα Αμυντικά συστήματα!

Επιπρόσθετα τα UAVs μπορούν να απαρτίζονται από διασπώμενα κυκλώματα προκειμένου να αυτοκαταστρέφονται πριν η τεχνολογία τους πέσει σε εχθρικά χέρια (όπως στην περίπτωση του RQ-170 Sentinel, το οποίο προσγειώθηκε μέσα στο Ιράν) ή ακόμα και να προσγειώνονται σε περιοχές περισυλλογής αφού ολοκληρώσουν την αποστολή τους.

Η φαντασία (ή φαντασίωση) των υπαλλήλων της BAE όμως έχει και συνέχεια. Αναφερόμενοι σε έναν νέο τύπο (πάλι μη επανδρωμένου), το Survivor, οι ερευνητές πιστεύουν πως το αεροσκάφος θα έχει την δυνατότητα να αυτο-επισκευάζεται εν ώρα πτήσης, ενω επιπρόσθετος τύπος (αυτόν ονομάζουν Transformer) θα έχει την δυνατότητα να διασπάται σε μικρότερα κομμάτια όταν βρίσκεται πάνω από τον στόχο. Τα εν λόγω αεροχήματα πιστεύεται πως θα φέρουν όλα κατευθυνόμενης ενέργειας τα οποία θα αναχαιτίζουν πυραύλους με την ταχύτητα του φωτός.

Αν ήταν απλή φαντασίωση, τότε η ιδέα θα πήγαινε κατευθείαν στο Hollywood, αλλά η BAE έχει επενδύσει γύρω στις 117 εκατομύρια λίρες σε αυτά τα Projects ξεκινώντας από το 2013. Το δε Survivor Project, το έχουν πάρει πολύ "ζεστά" υποστηρίζοντας πως πρόκειται για μια καινοτόμο και εφικτή ιδέα, με το αεροσκάφος να κάνει χρήση μιας συγκολητικής ουσίας, προκειμένου να αυτο-επισκευάζεται εν ώρα πτήσης, ενώ θα διασπάται σε δεκάδες "κομματάκια" όταν φτάσει πάνω από τον στόχο.

Δεν είναι κακό να είσαι δημιουργικός, ούτε να κάνεις μεγάλα όνειρα. Το κακό είναι να είσαι αιθεροβάμων και να μην ξέρεις που να σταματάς. Και πολύ φοβόμαστε πως η γνώση αυτού του είδους (πού να σταματάς) έχει εκλείψει εδώ και πάρα πολύ καιρό στις Δυτικές κοινωνίες, με οτιδήποτε αυτό συνεπάγεται σε τομείς από την κοινωνία την ίδια μέχρι και την άμυνα ενός κράτους.

Άμυνα-Πολιτική

Δημοσίευση σχολίου Blogger

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top