0


Στην Μαύρη Θάλασσα εισήλθε το Καταδρομικό κλάσης Ticonderoga (Πυραυλικό Σύστημα AEGIS-Αντιβαλλιστική Ασπίδα) σήμερα το απόγευμα, όπως μετέδωσαν Ρώσοι Στρατιωτικοί Αξιωματούχοι στο ITAR-TASS, ανεβάζοντας τον αριθμό των πολεμικών πλοίων στην Μαύρη Θάλασσα στα 7.

Το USS Vella Gulf πέρασε στη Μαύρη Θάλασσα με την δικαιολογία της επόπτευσης των ασκήσεων Sea Breeze που διεξάγονται στην περιοχή. Να υπερνθυμίσουμε πως έχουμε στείλει και εμείς ναυτική δύναμη στην συγκεκριμένη άσκηση όπως άλλωστε πρώτοι εμείς είχαμε γράψει εδώ. Συγκεκριμένα συμμετέχουμε με την Κ/Φ "Μαχητής" χαρακτηριστικά της οποία μπορείτε να δείτε εδώ.

Τους τελευταίους μήνες οι Αμερικανοί το έχουν συνηθίσει να στέλνουν Πολεμικά Πλοία που φέρουν το AEGIS, παρόλες τις "άτυχες" συναντήσεις που είχαν με στοιχεία των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων. Αναφερόμαστε στην περίπτωση του USS Donald Cook (κλάσης Arleigh Burke αλλά και αυτά φέρουν το AEGIS) και τις υπερπτήσεις του Su-24 "Fencer" σε ύψος 500 ποδιών από το πλοίο για μιάμιση περίπου ώρα, στην οποία τα ηλεκτρονικά του πλοίου είχαν νεκρωθεί, ενώ αμέσως μετά το επεισόδιο αρκετοί ναύτες παρουσίασαν ψυχικές διαταραχές (πιθανόν λόγω φόβου, αλλά ποιός ξέρει).

Αντίστοιχα και τώρα, από τις 4 Ιουλίου δηλαδή, ο στόλος της Μαύρης Θάλασσας εκτελεί ασκήσεις, λαμβάνοντας εντολές να παρακολουθούν τις ΝΑΤΟικές ασκήσεις από κοντά. Πιο συγκεκριμένα 20 Ρωσικά Πολεμικά Πλοία, πάνω από 20 αεροπλάνα και ελικοπτέρα, μαζί με ειδικές δυνάμεις και επάκτιες πυροβολαρχίες ασκούνται την ίδια χρονική στιγμή με το ΝΑΤΟ στην ίδια ακριβώς περιοχή.  Τώρα τα πράγματα είναι σαφώς χειρότερα, από τον Απρίλη που στοχοποιήθηκε το Donald Cook, πράγμα το οποίο σημαίνει πως παρόμοιες υπερπτήσεις ή ακόμα και στοχοποιήσεις του Vella Gulf (ή των ΝΑΤΟικών πλοίων συμπεριλαμβανομένου και του δικού μας) όχι μόνο δεν αποκλείονται, αλλά βρίσκονται "μάλλον" μέσα στο πρόγραμμα. Το ότι δεν επρόκειτο για μια άσκηση ρουτίνας το είχαμε επισημάνει όταν γράψαμε για την άσκηση του ΝΑΤΟ, όπως είχαμε γράψει επίσης πως η Ρωσία θα εκνευριστεί από μια τέτοιου είδους άσκηση ακόμα και αν περιλαμβάνει την Ναρκαλιευτική Μονάδα SNMCMG2. Τώρα μαθαίνουμε πως δεν είναι μόνον ναρκαλιευτικά στην περιοχή αλλά και το Γαλλικό Dupuy de Lome το οποίο έχει "στήσει αυτί" στην πόρτα της Ρωσίας.

Εν Κατακλείδι, "αυτό μας έλειπε" που λένε. Είμαστε στην χειρότερη φάση που έχει βρεθεί κράτος μετά τον Β Παγκόσμιο, οι Τούρκοι έχουν διατρήσει τα χωρικά μας ύδατα και έτσι οι Κ/Φ μας περισσεύουν και τις στέλνουμε σε μια από τις πιο θερμές ζώνες του πλανήτη, στην Μαύρη Θάλασσα, με τους Ρώσους να είναι ήδη αρκετά πιεσμένοι και εκνευρισμένοι, και με το δάχτυλο να τους "γαργαλάει" να ανταποδώσουν την προκλητικότητα που επιδυκνείει το ΝΑΤΟ.  Ειλικρινά, μακάρι να πάνε όλα καλά, αλλά οι εφαπτομενικές ασκήσεις του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας που ασκούνται ταυτόχρονα στην ίδια περιοχή και μάλιστα τέτοιες ώρες δεν προοιωνίζει καλά μαντάτα!

Άμυνα-Πολιτική
Δημοσίευση σχολίου Blogger

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top