1
Yellowstone National Park.(AFP Photo / Karen Bleier)
Η υπερβολική ζέστη από το υπόγειο υπερηφαίστειο στο Εθνικό πάρκο του Yellowstone έλιωσε σαν σούπα τον ασφάλτινο δρόμο που οδηγεί στο δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο. Οι υπεύθυνοι του πάρκου αναγκάστηκαν να αποκλείσουν την περιοχή για τους επισκέπτες.

To 3 μιλίων παρακλάδι του Firehole Lake Drive που συνδέει τις θερμές πηγές Old Faithful με το Madison, είναι σήμερα εκτός ορίων. Φορείς του πάρκου λένε ότι ο κίνδυνος να πατήσει κάποιος σε φαινομενικά στέρεο έδαφος και ξαφνικά να βρεθεί σε επικίνδυνα ζεστό νερό είναι μεγάλος.. "Βασικά η ζέστη μετέτρεψε την άσφαλτο σε σούπα", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Yellowstone Dan Hottle.

«Εγώ δεν θα ρίσκαρα τον κίνδυνο τραυματισμού για να δω τα αξιοθέατα κατά τη διάρκεια της απαγόρευσης" δήλωσε ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του πάρκου Al Nash.

Συχνά οι διακυμάνσεις της θερμοκρασίας μπορεί να μαλακώσουν την άσφαλτο σε όλο το Yellowstone, δήλωσε ο Hottle αν και τελευταία η θερμοκρασία δείχνει μεγαλύτερη από ότι συνήθως, δήλωσε στην εφημερίδα Los Angeles Times. Συμπληρώνοντας όμως ότι λόγω της μεγάλης διακύμανσης της θερμοκρασίας "Το κλείσιμο δρόμου είναι συνηθισμένο φαινόμενο για εμάς."
Yellowstone National Park.(AFP Photo / Karen Bleier)
Το υπερηφαίστειο του Yellowstone τελευταία φορά ξέσπασε περίπου πριν 640.000 χρόνια, σύμφωνα με τα αρχεία Γεωλογικής Επισκόπησης των ΗΠΑ.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, οι γεωλόγοι ανέφεραν ότι η δεξαμενή μάγματος κάτω από το supervolcano είναι δυόμιση φορές μεγαλύτερη από τις προηγούμενες εκτιμήσεις.

"Αυτό δεν πάει να πει βέβαια ότι θα πάρει και μεγαλύτερες διαστάσεις", δήλωσε ο επιστημονικός αναλυτής James Farrell του Πανεπιστημίου της Γιούτα. "το υπερηφαίστειο έχει τη δυνατότητα να διασπείρει περισσότερα από 1.000 κυβικά χιλιόμετρα μάγματος σε όλη την Μοντάνα, Αϊντάχο και Ουαϊόμινγκ. Πιστεύουμε ότι θα ξεσπάσει ξανά κάποια μέρα, αλλά δεν έχουμε ιδέα για το πότε" δήλωσε ο Farrell στο National Geographic. Τον Μάρτιο, ένα viral βίντεο βίσονα που κάλπαζε φεύγοντας από το πάρκο έδωσε αφορμή για φήμες επικείμενης έκρηξης.

Βέβαια οι επιστήμονες ήρθαν να καθησυχάσουν τον κόσμο λέγοντας ότι αυτό είναι συνηθισμένη μεταναστευτική συμπεριφορά αυτών των ζώων και όχι σημάδι επικείμενης έκρηξης.


Άμυνα Πολιτική

Δημοσίευση σχολίου Blogger

  1. Η σχέση Γαλαξία-ηλιακών κηλίδων-κλίματος βρέθηκε!
    Το τεράστιο ηλεκτρικό κέντρο-μάγναστρο του Γαλαξία εκπέμπει ηλεκτρισμό προς όλα τα άστρα [Eatough R. P. et al]. Στο ηλιακό μας σύστημα, κυρίως ο Δίας και δευτερευόντως οι άλλοι πλανήτες περιοδικά εκτρέπουν αυτόν τον ηλεκτρισμό από την πορεία του προς τον ήλιο, προκαλώντας στον ήλιο ελάχιστο κηλίδων και στη Γη μεγαλύτερη ατμοσφαιρική και μαγματική διέγερση: περισσότερους κεραυνούς [Gurevich A.] (και ΕΝ ΑΙΘΡΙΑ, δηλαδή ΧΩΡΙΣ σύννεφα), καταιγίδες, σεισμούς [Simpson J., Jain R.] και ηφαιστειακές εκρήξεις-νεφοκάλυψη-παγετώδεις [Ebisuzaki et al], όλα ΑΠΟΤΡΕΨΙΜΑ με κατάλληλα ΠΛΕΓΜΑΤΑ πάνω από ενεργούς κρατήρες και πάνω από τον ισημερινό, από όπου εισέρχεται ο περισσότερος γαλαξιακός ηλεκτρισμός στη Γη.
    Η αιτία που ο κύκλος των ηλιακών κηλίδων κρατά κατά μέσο όρο 11 χρόνια, είναι ότι η φόρτιση-εκφόρτιση του Δία κρατά όσο η περιφορά του γύρω από τον ήλιο, και εξαρτάται από τη θέση των άλλων πλανητών [Wilson I. R. G.]. http://www.global-providence.info

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top