0


Η Ελλάδα σε συνάρτηση βέβαια με την Ευρώπη και την αναστάτωση σε όλο τον κόσμο, είναι η χώρα που επέλεξαν οι δυτικοί μας σύμμαχοι-ασύμμαχοι, να γίνει το πειραματόζωο της καταστροφής. Για τη νέα υπερτάξη που δημιουργήθηκε με τη κατάλυση της οικονομίας. Για να δημιουργηθεί ο νέος κόσμος της εφιαλτικής και τρομακτικής δοκιμασίας για το λαό μας αλλά και κατ' επέκτασιν και στους λαούς της Ευρώπης, για τους λαούς της Αραβικής άνοιξης, για τους λαούς της Ασίας.

Ακόμα όμως και για το λαό της Αμερικής ο οποίος χειμάζεται από μεγάλη οικονομική κρίση, γιατί όπως έγραψε το επίσημο περιοδικό των ΗΠΑ για την εξωτερική πολιτική, το TIME , η Αμερική απέτυχε να αντιμετωπίσει το μέγα πρόβλημα του χρέους και της νομισματικής διαδικασίας. Η Ελλάδα σε συνάρτηση βέβαια με την Ευρώπη και την αναστάτωση σε όλο τον κόσμο, είναι η χώρα που επέλεξαν οι δυτικοί μας σύμμαχοι-ασύμμαχοι, να γίνει το πειραματόζωο της καταστροφής. Για τη νέα υπερτάξη που δημιουργήθηκε με τη κατάλυση της οικονομίας.

Για να δημιουργηθεί ο νέος κόσμος της εφιαλτικής και τρομακτικής δοκιμασίας για το λαό μας αλλά και κατ' επέκτασιν και στους λαούς της Ευρώπης, για τους λαούς της Αραβικής άνοιξης, για τους λαούς της Ασίας. Ακόμα όμως και για το λαό της Αμερικής ο οποίος χειμάζεται από μεγάλη οικονομική κρίση, γιατί όπως έγραψε το επίσημο περιοδικό των ΗΠΑ για την εξωτερική πολιτική, το TIME , η Αμερική απέτυχε να αντιμετωπίσει το μέγα πρόβλημα του χρέους και της νομισματικής διαδικασίας.

Το χρέος της κρίσης σε συνδυασμό με τα νομισματικά παιχνίδια τα οποία επέκτειναν αυτή τη κρίση.

Σε όλη αυτή την πραγματικότητα που υφίσταται το πειραματόζωο Ελλάς είναι πλέον ένα αντικείμενο το οποίο διαχειρίζονται και χειρίζονται οι ξένοι κερδοσκόποι για να υποτάξουν τη ψυχή ετούτου του λαού , να συμμετέχει δήθεν στην Ελευθεριακή διαδικασία της πολυτισμικότητας, δηλαδή της ανάμειξης όλων των πολιτισμών ,όλων των θρησκειών ,όλων των μεταναστών και όλων των παντός αχρείαστων για τη συνοχή ενός τόπου ,για να δημιουργήσουν πλέον την πλήρη διάλυση, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε όλες τις χώρες της Ανθρωπότητας.

Αυτή την ώρα βέβαια η Αμερική έχει πάψει να είναι πλέον η υπέρ δύναμη που καθορίζει τα πάντα. Με την πολιτική που δεν πέτυχε το Κογκρέσο να διαχειριστεί την κρισιμότητα του δημόσιου εξωτερικού χρέους, η Αμερική κατά το TIME πέρασε στη φάση της διεθνούς αναξιοπιστίας της.

Από εδώ και πέρα διαμορφώνονται νέες συνθήκες ,δεν είναι μονοκρατορία ,αλλά επειδή δεν κατανοεί τη βαρύνουσα σημασία μιας πραγματικότητας ,είναι ικανή να βλάψει πολλούς και να καταστρέψει πολλές χώρες και λαούς.

Όμως πριν από 1000 χρόνια ήταν κυρίαρχη η Οθωμανική Αυτοκρατορία και στη συνέχεια και άλλες, η Αγγλική την οποία διαδέχτηκε η Αμερικανική Αυτοκρατορία.

Αυτές οι διαδικασίες όμως διαμορφώνουν τη νέα οδυνηρή πραγματικότητα .Γιατί αυτές δεν ενδιαφέρονται για το καλό των λαών όσο κι αν προσχηματίζονται ότι για αυτό παλεύουν, αλλά ενδιαφέρονται μόνο για τα δικά τους συμφέροντα και την ενδυνάμωση της δικής τους επικυριαρχίας.

Σ' αυτή λοιπόν τη φάση βρίσκεται η Ελλάδα και το σχέδιο των ξένων από ότι ξέρουμε και διαβάζουμε για γεγονότα των συνδυασμών των δυτικών κυρίως χωρών ,μαζί με το Ισραήλ και άλλους εχθρικούς λαούς απέναντι στην Ελλάδα,είναι εκείνα τα δεδομένα τα οποία προωθούν αυτό τον ολοκληρωτισμό της παγκοσμιοποιημένης πλέον ανάμειξης και αγοράς.

Τότε στην Αυτοκρατορία των Οθωμανών υπήρχε η σκληρότητα, υπήρχε αν θέλετε ακόμα η εκμεταλλευτικότητα με ένα δικό τους τρόπο, για να αρπάξουν περισσότερα από τον Ελληνικό λαό. Για να πληρώνουν όλα εκείνα τα επώδυνα χαράτσια της δουλείας.

Ύστερα όμως μας λένε ότι είμαστε ελεύθεροι κι όμως τα χαράτσια συνεχίστηκαν εν ελευθερία για τον Ελληνικό λαό,τον γονάτισαν, τον εκμηδένισαν.

Όμως στην εποχή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, εκεί προς το τέλος της και την εξάντληση της, εκεί προς την οργή των λαών των καταπιεσμένων τόσα χρόνια, δημιουργήθηκε ένα χάσμα μέσα στο οποίο προετοίμασαν οι άνθρωποι της Φιλικής Εταιρείας, με πρωτεργάτη και υμνητή της Ειρήνης τον Ρήγα Φεραίο. Για να συγκινηθεί η Ρωσική ψυχή των φιλελλήνων και των Ρώσων Αυτοκρατόρων, όσο κι αν δεν στάθηκαν ουσιαστικά κοντά μας κι ακόμα περιμένουμε το Κόσσοβο από τη Μόσχα, ενώ περιμένοντας το έσφαξαν τον Δασκαλογιάννη στην πρώτη μεγάλη Επανάσταση.

Αυτή την ώρα εφτάσαμε και πάλι στο τέλος και της νέο Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και στο τέλος της Αμερικάνικης Αυτοκρατορίας η οποία εθεώρησε ότι μπορεί να δαμάσει ολόκληρο το κόσμο και να τον σκλαβώσει, πράγμα το οποίο επιτελεί αγωνιστικά και ανταγωνιστικά ακόμα και σήμερα, με πρόσχημα τη πρόοδο των λαών με ευθύνη να σώσει τους λαούς,με επεμβάσεις να μην αλληλοσφάζονται όπως έγινε σε χώρες όπως το Ιράκ αλλά και σε πόλεις όπως η Ρουάντα και ούτω καθεξείς...

Τότε θεωρείτο αδιανόητο να υπάρξει Επανάσταση.Η μικρή Ελλάδα ,οι ξυπόλητοι,με τα λίγα καριοφίλια αλλά με τη μεγάλη ψυχή να αντιμετωπίσουν την καταπονημένη έστω Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Όμως η Φιλική Εταιρεία με σύνεση, με μεθόδευση, με μυστικότητα, με αποφασιστικότητα πραγματικά δημιούργησε όλο αυτό το κλίμα της εξέγερσης και της συνέγερσης όλων των Ελλήνων και των Φιλελλήνων σε ολόκληρο τον κόσμο.

Για να φτάσουμε στο σημείο να αναγκαστούν τότε οι ίδιοι οι Ευρωπαίοι να εκχωρήσουν μια αυτονομία στην Ελλάδα, να αναγνωρίσουν ένα μικρό κρατίδιο το οποίο όμως αναγνώρισαν με όρους δικής τους εκμετάλλευσης.

Όμως επετεύχθη η Επανάσταση αυτή και κερδήθηκε με αδιανόητο τρόπο, με τη ψυχή του Ελληνικού λαού.

Αυτό το μέγα γεγονός της Ελευθερίας της Ελλάδας και της συγκρότησης του μικρού πλην όμως εκμεταλλευόμενου Κράτους όπως και σήμερα ακόμα.

Τώρα όμως που είναι οι άνθρωποι της συνείδησης όπως ήταν οι πρώτοι που ενεργοποίησαν την Φιλική Εταιρεία και θυσιάστηκαν για αυτήν;

Σήμερα ούτε νέοι,ούτε μεγάλοι,ούτε υψηλόφρονες ,ούτε ελευθερόφρονες,ούτε ελληνόφρονες είναι εκείνοι οι οποίοι αγωνίζονται ,ακόμα και η Εκκλησία δεν τολμά προσαρμοσμένη στα νέα δεδομένα της εκλαΐκευσης και εκκοσμίκευσης της και δε τολμάει να κάνει αυτό το οποίο έπρεπε να κάνει.

Μόνο να λαβαίνουν την εντολή του υπέρ-κράτους το οποίο θέλει να κυριαρχεί έστω και αυτή την ώρα.

Για αυτό λοιπόν σήμερα είμαστε αναγκασμένοι να αναμνησθούμε τη μνήμη αυτών των ηρώων ,αυτών των Ελλήνων που έσωσαν τη χώρα, αυτών που δημιούργησαν τη νέα ελπίδα της νέας Ελλάδας.

Με αυτή την έννοια εμείς μακαρίζουμε τη θυσία τους, το έργο τους, επιτελούμε σήμερα ένα μέγα μνημόσυνο της μνήμης τους και καλούμε όλο τον Ελληνικό λαό σε κάθε σημείο της Ελλάδας να είναι πλέον μια συνείδηση μυστικής Φιλικής Εταιρείας ,φιλικού πνεύματος και αν αυτό συμβεί σε όλη την Ελλάδα να είστε βέβαιοι, ως Χριστιανοί, όχι ως εκκοσμικευμένοι ιερείς, του κράτους υπηρέτες, να είστε σίγουροι ότι πάλι μπορούμε να διεκδικήσουμε την ανεξαρτησία την οποία χάσαμε, μέσα από τα μνημόνια, μέσα από τις αθλιότητες που συνεχίζουν να εφαρμόζουν εις βάρος μας.

Ζήτω η Φιλική Εταιρεία, αιωνία τους η μνήμη και αιωνία μας προκλητικά η ευθύνη για τη Νέα Ελλάδα που δεν πρέπει να την αφήσουμε στα χέρια των ξένων.Παπα Ανδρέας Κεφαλογιάννης
anogi.gr
toxwni.gr

Δημοσίευση σχολίου Blogger

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top