0

Ξεκινά τη Δευτέρα η μεγάλη διακλαδική άσκηση "ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2014". Πέρυσι η άσκηση οργανώθηκε και διεξήχθη με τεράστια επιτυχία καθώς παρά τις μεγάλες περικοπές που έχουν επιβληθεί στο ΥΠΕΘΑ κατά τη διάρκεια της, κινήθηκαν δεκάδες χιλιάδες προσωπικού των Ε.Δ και μετακινήθηκε σε μεγάλες αποστάσεις σημαντικός αριθμός οχημάτων και τεθωρακισμένων. Όλα αυτά ενώ ταυτόχρονα η Πολεμική Αεροπορία σήκωνε στον αέρα περισσότερες από 650 φορές τα μαχητικά μας και το Πολεμικό Ναυτικό είχε βγάλει όλο τον στόλο να οργώνει το Αιγαίο! Νούμερα και διαθεσιμότητες που εντυπωσίασαν τους πάντες ενώ μάλλον "θορύβησαν και χτύπησαν καμπανάκια" στους γνωστούς γείτονες και συμμάχους.


Αξιοσημείωτο είναι ότι στην περυσινή άσκηση ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ, ο καταδρομέας και τότε Α/ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Τσέλιος (στη φωτογραφία μαζί με τον ΥΠΕΘΑ Δημήτρη Αβραμόπουλο και τον Στρατηγό Κωσταράκο) είχε σχεδιάσει και εκτελέσει με τεράστια επιτυχία και ακρίβεια την πρώτη επιθετική άσκηση των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με κωδικό "ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΑΣΤΡΑΠΗ" που είχε διεξαχθεί με απόλυτο συντονισμό κινήσεων στο πεδίο ασκήσεων "ΑΕΤΟΣ" στο Νομό Έβρου.


Με μέτρο σύγκρισης την άσκηση του 2013 λοιπόν, ο φετινός "ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2014" αποτελεί μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να δούμε τι διαθεσιμότητες θα επιτύχουν οι Ε.Δ. φέτος - ενώ θα δοκιμαστεί για τα καλά και με υψηλό βαθμό ρεαλισμού η πολεμική μηχανή της χώρας μας. Η άσκηση είναι προγραμματισμένη να γίνει από 29 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου 2014.


Άμυνα Πολιτική  

Δημοσίευση σχολίου Blogger

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top