0

Το μεσημέρι σήμερα Τούρκοι δουλέμποροι αφού προσπαθώντας να διαφύγουν της σύλληψης επιχείρησαν να εμβολίσουν σκάφος του Λ.Σ που τους καταδίωκε άνοιξαν πυρ και τραυμάτισαν άντρα του Λιμενικού ανοιχτά της Καλύμνου. Κατά την ανταλλαγή των πυρών τραυματίστηκαν και δύο λαθρομετανάστες που ήταν κρυμμένοι από τους δουλεμπόρους σε μη εμφανή μέρη του σκάφους.

Η καταδίωξη του τουρκικού ταχύπλοου άρχισε όταν σκάφος του Λιμενικού Σώματος σε περιπολία ρουτίνας εντόπισε ύποπτο σκάφος να προσεγγίζει τον όρμο της Ψερίμου, όταν οι δουλέμποροι κατάλαβαν το σκάφος του Λ.Σ προσπάθησαν να διαφύγουν με επικίνδυνους ελιγμούς στη διάρκεια των οποίων επιχείρησαν ακόμα και να εμβολίσουν το ελληνικό σκάφος.

Κατά την καταδίωξη οι άνδρες του Λιμενικού Σώματος με στοχευμένα πυρά κατάφεραν και έθεσαν τις μηχανές του δουλεμπορικού σκάφους εκτός λειτουργίας ακινητοποιώντας το. Στη προσπάθεια τους αυτή τραυματίστηκαν και δυο λαθρομετανάστες που επέβαιναν στο σκάφος. Μετά την ακινητοποίηση του τουρκικού δουλεμπορικού συνελήφθησαν και κρατούνται οι 2 Τούρκοι δουλέμποροι που τραυμάτισαν τον άνδρα του Λιμενικού και 12 μετανάστες που προσπάθησαν λαθραία να περάσουν στη χώρα μας.

Σύντομα αναμένεται και επίσημη ανακοίνωση από το Λιμενικό Σώμα για το συμβάν.
Άμυνα Πολιτική

Δημοσίευση σχολίου Blogger

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top