0

Η καραμέλα της Τουρκίας με τους Τούρκους υπηκόους που είχαν απαχθεί στη Μοσούλη από το Ισλαμικό Κράτος μόλις τελείωσε... Μαζί της και οι τουρκικές προφάσεις για την “περίεργα ουδέτερη” στάση της απέναντι στην τρομοκρατική οργάνωση του ΙΚ ενώ όλες οι χώρες του ΝΑΤΟ με τον ένα ή τον άλλο τρόπο παίρνουν μέρος στη μάχη εναντίον της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Το Ισλαμικό Κράτος απελευθέρωσε τους ομήρους που κρατούσε από τον Ιούνιο σήμερα Σάββατο, αναγκάζοντας τον Τούρκο Πρωθυπουργό να διακόψει την επίσκεψη του στο Αζερμπαϊτζάν και να πετάξει πίσω στη Τουρκία προκειμένου να υποδεχθεί και να πάρει μέρος στο πανηγυράκι που είχαν στήσει οι αρχές για την υποδοχή τους. (βλέπε βίντεο)Ερωτηματικό τώρα θα είναι η στάση της Άγκυρας απέναντι στο ΙΚ καθώς μέχρι τώρα η εξ απαλών ονύχων στάση της (έως προστατευτική) απέναντι στην τρομοκρατική οργάνωση έχει κάνει ακόμα και τους φίλους της τους Αμερικάνους να έχουν χάσει την ψυχραιμία τους με την τουρκική κυβέρνηση. Και ενώ οι Τούρκοι υποδέχθηκαν σήμερα τους ομήρους οι εφημερίδες στην Αμερική εξαπολύουν μύδρους κατά της Τουρκικής κυβέρνησης ύστερα από την κατά πως φαίνεται άρνηση της να παραχωρήσει τη βάση του Ιντσιρλίκ (η οποία κατασκευάστηκε από τους Αμερικάνους) για τις επιχειρήσεις της USAF εναντίον του Ισλαμικού Κράτους ζητώντας η βάση να μεταφερθεί στο Κουρδικό έδαφος ενώ άλλες ζήτησαν από την κυβέρνηση Ομπάμα να πάψει να βλέπει ως σύμμαχο του ΝΑΤΟ και της Αμερικής την Τουρκία..

Άλλο ένα ερωτηματικό είναι το εξής, με τι ενέργειες η Τουρκία - αφού δεν πλήρωσε λύτρα - πέτυχε την απελευθέρωση τους την στιγμή που τα αποκεφαλισμένα πτώματα αθώων ομήρων της οργάνωσης είναι συνεχώς πρώτη είδηση στις οθόνες και τις σελίδες των μέσων ενημέρωσης;

Όλες βέβαια οι αντιδράσεις των Αμερικάνων είναι απόλυτα δικαιολογημένες καθώς η Τουρκία με απώτερο στόχο την ανατροπή του καθεστώτος της Δαμασκού, άφηνε κάθε καρυδιάς καρύδι να μπαινοβγαίνει από τα Τουρκο Συριακά σύνορα. Ενώ πέρα από αυτό, και χειρότερα, πάρα πολλές φορές τουρκικά οχήματα πιάστηκαν να μεταφέρουν όπλα και πυρομαχικά στους αντικαθεστωτικούς στη Συρία.. με τους “μετριοπαθέστερους” αυτών να υπογράφουν προ ημερών σύμφωνο μη επίθεσης με την τρομοκρατική οργάνωση και τους φανατικότερους να μετατρέπονται στο μόρφωμα που αυτοαποκαλείται Ισλαμικό Κράτος και έχει γεμίσει φρίκη τις ζωές όλων μας τον τελευταίο καιρό.
Άμυνα Πολιτική

Δημοσίευση σχολίου Blogger

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top