0

Πλήθος μεταναστών στοιβάζεται σε αντίσκηνο σαν να επρόκειτο για «στρατόπεδο μεταναστών» Άσχημες εικόνες στο λιμεναρχείο της Κω, που δυσφημούν το νησί και μάλιστα εν μέσω τουριστικής περιόδου, αφού οι τουρίστες έκπληκτοι αντικρίζουν το τριτοκοσμικό θέαμα.

Πλήθος μεταναστών στοιβάζεται σε αντίσκηνο σαν να επρόκειτο για «στρατόπεδο μεταναστών». Ενώ δεν διστάζουν να πλησιάσουν τους τουρίστες, αλλά και κατοίκους, προκειμένου να ζητήσουν διάφορα, από τσιγάρα μέχρι και χρήματα.

Οι μετανάστες κρατούνται προσωρινά εκεί για παράνομη είσοδο στη χώρα, μέχρις ότου η Εισαγγελία Κω ασκήσει ποινική δίωξη. Έπειτα από μαρτυρίες των μεταναστών στην Kostoday, οι περισσότεροι κατάγονται από Συρία και χρειάστηκε μεγάλο διάστημα για να φτάσουν στο νησί, ενώ έδωσαν πολλά χρήματα της τάξεως των 2.000 ευρώ.

Είναι γνωστή η ανεξέλεγκτη διάσταση που έχει λάβει η αθρόα είσοδος μεταναστών στο νησί το τελευταίο διάστημα και γενικότερα στο Αιγαίο.

Δυστυχώς, η κατάσταση με τους λαθρομετανάστες είναι εκτός ελέγχου και οι αρμόδιοι θα πρέπει να επισπεύσουν τις διαδικασίες για το τί μέλλει γενέσθαι και να μη μένουν απλά σε συσκέψεις. Οι συνθήκες επιβάλουν αποφάσεις. Η εικόνα του νησιού είναι λυπηρή και ντροπιαστική.

kostoday
Η ΡΟΔΙΑΚΗ 

Δημοσίευση σχολίου Blogger

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top