0

Η Αίγυπτος έχει συνάψει μια συμφωνία για την αγορά συστημάτων αεράμυνας μεγάλου βεληνεκούς S-300VM για περίπου 500 εκατομμύρια δολάρια από τη Ρωσία, ανέφερε η ρωσική οικονομική εφημερίδα Vedomosti στις 23 Σεπτεμβρίου, επικαλούμενη αξιωματούχους της αμυντικής βιομηχανίας και μια πηγή κοντά στο κρατικό γραφείο εξαγωγών όπλων Rosoboronexport.

Η Vedomosti επικαλούμενη την εφημερίδα Fontanka της Αγίας Πετρούπολης ανέφερε ότι στις 11 Σεπτεμβρίου το εργοστάσιο της πόλης Κίροφ έλαβε μια παραγγελία για την κατασκευή 22 από τα ερπυστριοφόρα οχήματα που χρησιμοποιούνται στο σύστημα S-300VM για έναν μη κατανομαζόμενο ξένο πελάτη. Η εφημερίδα δημοσίευσε φωτογραφίες που δείχνουν ένα από τα οχήματα βαμμένο σε μια παραλλαγή ερήμου, αν και ένα άλλο βάφτηκε πράσινο. Το σασί GM-830 χρησιμοποιείται μόνο για τη μεταφορά της σειράς S-300V.

Ο Αλεξάντερ Φομίν, ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας της Ρωσίας για τη στρατιωτικο-τεχνική συνεργασία, ανέφερε ότι δεν υπάρχει μια τέτοια σύμβαση που να έχει ολοκληρωθεί με το Κάιρο, όπως η Μόσχα είχε φθάσει σε μια προκαταρκτική συμφωνία για μια αμυντική συμφωνία για 3,5 δις δολάρια.

Ενώ ο Φομίν δεν παρείχε λεπτομέρειες της συμφωνίας, Αιγύπτιοι αξιωματούχοι ανέφεραν προηγουμένως ότι ενδιαφέρονται για την απόκτηση αμυντικού εξοπλισμού από τη Ρωσία. Η Αίγυπτος λειτουργεί ήδη τα ρωσκικής /σοβιετικής κατασκευής συστήματα αεράμυνας 2K12 Kub, S-125 Pechora-2M, Buk-M1-2 και Tor-M1, αλλά δεν έχουν ένα μεγάλου βεληνεκούς σύστημα εδάφους-αέρος (SAM).

Νωρίτερα τον Αύγουστο το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων ITAR-TASS ανέφερε ότι η καταληκτική μοίρα των S-300PMU-2 «της Συρίας» (συμβάσεις μεταξύ Μόσχας και Δαμασκού από την περίοδο 2009-2010 για τέσσερα τάγματα) είναι στο Κάιρο.

Το S-300VM, επίσης γνωστό ως Antey-2500, είναι η τρέχουσα εξαγωγική έκδοση των συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας που αναπτύχθηκαν παράλληλα με τη σειρά S-300P. Μπορεί να χρησιμοποιήσει δύο διαφορετικούς πυραύλους, έναν για την αναχαίτιση βαλλιστικών πυραύλων μέσου βεληνεκούς, τον άλλο για εναέριους στόχους.

Ο κατασκευαστής του, η εταιρία Almaz Antey, λέει ότι μπορεί να καταστρέψει όλους τους τύπους αεροσκαφών, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων με πολύ μειωμένες διατομές ραντάρ, πυραύλους κρουζ, και τακτικούς βαλλιστικούς πυραύλους ι μεσαίου βεληνεκούς. Μπορεί ταυτόχρονα να καταπολεμήσει έως τέσσερις στόχους σε μια μέγιστη εμβέλεια 200 χιλιομέτρων και υψόμετρο 25.000 με΄τρων.

Ωστόσο, το S-300VM δεν έχει πωληθεί, καθώς και η σειρά S-300P, με τη Βενεζουέλα να είναι ο μόνος γνωστός πελάτη εξαγωγής.fox 2 magazine

Δημοσίευση σχολίου Blogger

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top