0

Οι πρόσφατες αμερικάνικες επιδρομές κατά του ισλαμικού κράτους στη Συρία από τις Ηνωμένες Πολιτείες σηματοδότησαν την πρώτη φορά που το Πεντάγωνο χρησιμοποίησε μαχητικά αεροσκάφη F-22 Raptor στη μάχη, παραδέχθηκε την Τρίτη Υπουργείο Άμυνας. Ο Αντιπτέραρχος William Mayville, διευθυντής των επιχειρήσεων των Γενικών Επιτελείων, παραδέχθηκε κατά τη ενημέρωση του Υπουργείου Άμυνας στους εκπροσώπους του τύπου την Τρίτη το πρωί ότι οι αεροπορικές επιδρομές που έγιναν μερικές ώρες νωρίτερα ήταν και η πρώτη συμμετοχή του F-22s - ενός πέμπτης γενιάς αεροσκάφους που είναι σε θέση να εκτοξεύσει όπλα ακρίβειας σε στόχους από 15 μίλια μακριά.

"Αυτό που θέλαμε ήταν τα επιθυμητά αποτελέσματα στις περιοχές-στόχους και ποιες πλατφόρμες θα ταίριαζαν καλύτερα για να το πετύχουμε" δήλωσε ο Mayville στους δημοσιογράφους στο Πεντάγωνο.

"Είχαμε ένα μεγάλο μενού στόχων για τις επιδρομές μας και επιλέξαμε από εκεί. Πραγματικά λιγότερο μας ενδιαφέρει η πλατφόρμα παρά τα αποτελέσματα που επιδιώκουμε."

Τα μαχητικά αεροσκάφη έχουν ήδη αναπτυχθεί στην Ασία και τη Μέση Ανατολή, έγραψε η Wall Street Journal την Τρίτη, αλλά μέχρι τώρα δεν είχαν εμπλακεί σε μάχες. Το Πεντάγωνο είχε επενδύσει περίπου $ 77.4 δισεκατομμύρια για το στόλο των Raptors από το 2012, αλλά μια σειρά από επιπλοκές έχει κρατήσει το στόλο των F22 μακριά από την δράση. Περίπου μία ώρα πριν από τις δηλώσεις του Mayville, ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε στον σύντομο χαιρετισμό του από τον Λευκό Οίκο στην Ουάσινγκτον, ότι οι αμερικανικές δυνάμεις άρχισαν τις αεροπορικές επιδρομές στη Συρία κατά του ισλαμικού κράτους με τη βοήθεια από πέντε αραβικές χώρες, τη Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Ιορδανία, το Μπαχρέιν και το Κατάρ.

"Η Αμερική είναι υπερήφανη να σταθεί ώμο με ώμο με αυτές τις χώρες για την κοινή μας ασφάλεια", είπε ο Ομπάμα νωρίς την Πέμπτη. "Η δύναμη αυτού του συνασπισμού καθιστά σαφές στον κόσμο ότι η Αμερική δεν είναι μόνη της σ αυτή τη μάχη".

Επιπλέον, ο πρόεδρος Ομπάμα παραδέχθηκε, ότι οι ΗΠΑ χτύπησαν και ένα πυρήνα - παρακλάδι της Αλ-Κάιντα στη Συρία, γνωστό ως ομάδα Χορασάν.

Ο Mayville δήλωσε η επιδρομή εναντίον αυτής της ομάδας ήταν αναγκαία για να αντιμετωπίσουν οι ΗΠΑ μια "επικείμενη" επίθεση.

"Για αρκετό καιρό παρακολουθούμε τα σχέδια των τρομοκρατών να εξαπολύσουν επιθέσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες ή την Ευρώπη", είπε ο Ben Rhodes, αναπληρωτής σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Ομπάμα στο Reuters. "Πιστεύουμε ότι σχεδίαζαν τρομοκρατική επίθεση έξω από τη Συρία" δήλωσε ο Rhodes στους δημοσιογράφους την Τρίτη, ενώ ταξίδευαν με τον πρόεδρο για τη συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη.

Δείτε βίντεο από τις επιχειρήσεις των Αμερικανικών Δυνάμεων εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.


Άμυνα Πολιτική

Δημοσίευση σχολίου Blogger

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top