0

Οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ δήλωσαν ότι εξαπέλυσαν αεροπορικές επιδρομές εναντίον ενόπλων του Ισλαμικού Κράτους γύρω από το φράγμα της Χαντίθα για να μην επιτρέψουν στους τρομοκράτες να καταλάβουν το φράγμα.

Το φράγμα που βρίσκεται στο δυτικό Ιράκ στην επαρχία Anbar, είναι η κύρια παροχή ηλεκτρισμού και νερού στη περιοχή και για την ώρα βρίσκεται κάτω από τον έλεγχο των Ιρακινών Δυνάμεων παρά τις προσπάθειες του Ισλαμικού Κράτους να καταλάβει τις εγκαταστάσεις του φράγματος.

“Εξαπολύσαμε αυτές τις επιδρομές για να μην επιτρέψουμε στους τρομοκράτες να απειλήσουν την ασφάλεια του φράγματος, το οποίο παραμένει κάτω από τον έλεγχο των Ιρακινών Δυνάμεων Ασφαλείας με την υποστήριξη φυλών από την γύρω περιοχή”δήλωσε ο Τζόν Κίρμπυ γραμματέας επικοινωνιών του Αμερικανικού Πενταγώνου.

Το φράγμα είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος υδροηλεκτρικός σταθμός παραγωγής και παροχής ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα. Ομάδες του Ισλαμικού Κράτους επιχείρησαν τον περασμένο μήνα να το καταλάβουν αλλά αποκρούστηκαν από τις Ιρακινές Δυνάμεις.

“Θα συνεχίσουμε να επιχειρούμε εναντίον θέσεων του Ισλαμικού Κράτους στην περιοχή υποστηρίζοντας τις Ιρακινές Δυνάμεις και σε συνεργασία με τις Ιρακινές μονάδες που προστατεύουν το φράγμα” πρόσθεσε ο Κίρμπυ.Άμυνα Πολιτική

Δημοσίευση σχολίου Blogger

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top