0

Το ΝΑΤΟ ξεκινάει ασκήσεις στα διεθνή ύδατα των Βαλκανίων με πολεμικά πλοία και στρατό από πολλές χώρες μέλη της συμμαχίας ενώ θα “επισκεφθεί” και τη Βουλγαρία μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου. Όλα αυτά ενώ οι Ρώσοι εισάγουν στη δύναμη του στόλου της Μαύρης Θάλασσας ένα νέο υποβρύχιο για να ενισχύσουν τη δύναμη του.

Οι ασκήσεις θα ξεκινήσουν αύριο Παρασκευή και θα γίνουν νοτιοανατολικά της Κωνστάντια στα χωρικά ύδατα της Ρουμανίας. Η ναυτική δύναμη group 2 του ΝΑΤΟ περιλαμβάνει δυνάμεις από τις ΗΠΑ Γερμανία Βρετανία Ελλάδα.. Ισπανία Ιταλία Ολλανδία και Τουρκία ενώ πολεμικά πλοία από τη Βουλγαρία τη Ρουμανία και τον Καναδά θα πάρουν επίσης μέρος σ αυτές.

Στα γυμνάσια περιλαμβάνονται και ασκήσεις τύπου PASSEX, στις οποίες τα πληρώματα της δύναμης του ΝΑΤΟ θα εξασκηθούν σε συντονισμένες μανούβρες και ανταλλαγή πληροφοριών για την τακτική κατάσταση του πεδίου. Στις ασκήσεις θα προσομοιωθεί και η αντιμετώπιση και καταστροφή των εχθρικών μονάδων στην επιφάνεια το βυθό και τον αέρα.


Δυο σκάφη του Ρουμανικού Ναυτικού, μια Ισπανική Φρεγάτα (ESPS Almirante Juan de Borbon F-102), μια Καναδική Φρεγάτα (HMCS Toronto) και μια Φρεγάτα Drazki του Βουλγαρικού Ναυτικού θα πάρουν μέρος στις ασκήσεις.

Τα πολεμικά πλοία θα επισκεφθούν τη Βάρνα στη Βουλγαρία και θα μείνουν εκεί μέχρι τις 22 του μήνα σύμφωνα με το ITAR TASS

H Ρουμανία νωρίτερα φέτος ζήτησε από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ να κάνουν εντονότερη την παρουσία τους στη χώρα και φυσικά στα Βαλκάνια.

Σαν πρώην κομμουνιστικό κράτος η Ρουμανία ήταν από τους ποιο ένθερμους υποστηρικτές των κυρώσεων της Δύσης εναντίον της Ρωσίας και φυσικά την ίδια στάση κρατάει και σαν μέλος του ΝΑΤΟ. Από την ώρα που άρχισε η αντιπαράθεση Δύσης Ρωσίας με αφορμή την Ουκρανία, η Ρουμανία και η Βουλγαρία πήραν μέρος σε ναυτικές ασκήσεις στη Μαύρη Θάλασσα και φιλοξένησαν ασκήσεις με αμερικανικά στρατεύματα.

Εν τω μεταξύ το Ρωσικό υποβρύχιο κλάσης Varshavyanka μπήκε σε υπηρεσία στο στόλο της Μαύρης Θάλασσας. Το υποβρύχιο κατευθύνεται ήδη προς το λιμάνι της Μαίρης Θάλασσας Novorossiyk αφού ολοκληρώθηκαν οι δοκιμές του με το Βόρειο Στόλο.
Άμυνα Πολιτική

Δημοσίευση σχολίου Blogger

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top