0

Το πρώτο επιθετικό αθόρυβο υποβρύχιο κλάσης Varshavyanka μπήκε σε υπηρεσία στο στόλο της Μαύρης Θάλασσας και κατευθύνεται ήδη προς το λιμάνι της Μαίρης Θάλασσας Novorossiyk αφού ολοκλήρωσε τις δοκιμές του με το Βόρειο Στόλο.

Τα υποβρύχια κλάσης Varshavyanka – Project Kilo 636.6 – θεωρούνται τα πλέον αθόρυβα υποβρύχια στο κόσμο με το ΝΑΤΟ να τα έχει χαρακτηρίσει ως μαύρη τρύπα στο βυθό. Το Ρωσικό Ναυτικό παρήγγειλε συνολικά 6 υποβρύχια της κλάσης Varshavyanka τα οποία και θα παραδοθούν μέχρι το τέλος του 2016.Τα ντηζελο-ηλεκτροκίνητα υποβρύχια τύπου Varshavyanka που για την ώρα είναι τα υποβρύχια με το μικρότερο ίχνος είναι πολλαπλών αποστολών ενώ λόγω του ιδιαίτερα χαμηλού τους θορύβου εξειδικεύονται σε αποστολές εναντίον πλοίων και υποβρυχίων ακόμα και σε σχετικά ρηχά νερά.. Διαθέτουν τα πλέον σύγχρονα οπλικά συστήματα – πυραύλους, τορπίλες – χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας για τα ραδιοηλεκτρονικά και υδροακουστικά τους συστήματα παρακολούθησης.

Το οπλοστάσιο τους περιλαμβάνει 18 τορπίλες, αντιπλοικούς πυραύλους Club S, 24 νάρκες και 8 πυραύλους επιφανείας αέρος SA-N-8 Gremlin ή 8 SA-N-10 Gimlet. Διαθέτουν πλήρωμα 52 ατόμων και έχουν ταχύτητα πλεύσης κάτω από την επιφάνεια 20 - 25 κόμβους και ακτίνα δράσης 400 μιλίων ενώ μπορούν να περιπολούν για 45 μέρες..


Άμυνα Πολιτική

Δημοσίευση σχολίου Blogger

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top