0

Η Ρωσία οργάνωσε και εκτέλεσε τις μεγαλύτερες μετα-σοβιετικές στρατιωτικές ασκήσεις στην Άπω Ανατολή, στην άσκηση συμμετείχαν περισσότεροι από 100.000 στρατιώτες και ένα ευρύ φάσμα υλικού. Κατά τη διάρκεια των πενθήμερων ασκήσεων, τα στρατεύματα εκπαιδεύτηκαν στην αναχαίτιση μαζικής αεροπορικής επίθεσης, στην αντιμετώπιση επιδρομών από αεροπλανοφόρο και στην αντιμετώπιση θαλάσσιας απόβασης σε μεγάλη κλίμακα.


Οι ασκήσεις, που ονομάστηκαν "Vostok-2014" είναι οι μεγαλύτερες από την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης. Περίπου 100.000 στρατιώτες, 1.500 άρματα μάχης, 120 αεροσκάφη και συνολικά 5000 οχήματα διαφόρων τύπων, μεταξύ αυτών τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, εποχούμενα αντιαεροπορικά συστήματα και αυτοκινούμενα πυροβόλα αλλά και 70 πλοία έλαβαν μέρος στις ασκήσεις.

Στρατιωτικοί παρατηρητές από 30 χώρες παρακολουθούν στενά τις ασκήσεις. Στρατιωτικοί ακόλουθοι από την Αγκόλα, την Κίνα, τη Μαλαισία, τη Βόρεια Κορέα, το Περού, τη Βενεζουέλα, τη Ζιμπάμπουε και διάφορες άλλες χώρες παρακολούθησαν την τελική φάση των ασκήσεων στο Skalisty Cape στην Kamchatka, με τον Υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού να παρίσταται.

Η διοικητική μέριμνα της άσκησης μετακίνησε 10.000 τόνους πυρομαχικών, καυσίμων, τροφίμων και άλλων υλικών σε αποστάσεις - μερικές φορές χιλιάδων χιλιομέτρων. Σχεδόν ολόκληρος ο Ρωσικός Στόλος του Ειρηνικού ήταν έξω στη θάλασσα εκτελώντας διάφορες επιχειρήσεις - προστασία ακτογραμμής από θαλάσσια επίθεση, ανθυποβρυχιακού πολέμου, αντιμετώπισης δολιοφθοράς, επιχειρήσεις ναρκοθέτησης αλλά και προσγείωσης στο νησί Vrangel στην Αρκτική (η πρώτη του είδους της στην περιοχή). Ταυτόχρονα πεζοναύτες και αλεξιπτωτιστές ασκήθηκαν στην επιβίωση στον Αρκτικό Κύκλο ενώ μονάδες συστημάτων S-300 κατά τη διάρκεια των ασκήσεων προετοίμασαν το σύστημα για βολή και κατέρριψαν το στόχο σε μόλις 15 δευτερόλεπτα.Άμυνα Πολιτική

Δημοσίευση σχολίου Blogger

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top