0

Όχι ότι περιμέναμε κάτι καλύτερο από τους Τούρκους αλλά αυτό ήταν ακραίο ακόμα και για αυτούς. Ενώ η παγκόσμια κοινότητα παρακολουθεί με τεταμένη προσοχή τι συμβαίνει στην Κομπάνι και αν τελικά οι Κούρδοι μαχητές θα καταφέρουν να βγουν νικητές από αυτή τη μάχη η Τουρκία με μια ιταμή δικαιολογία - προβοκάτσια βομβάρδισε τους Κούρδους που μάχονται εκεί. Σύμφωνα με δημοσίευμα της tribune.gr εξαπέλυσαν πυρά όλμων προς τους μαχόμενους Κούρδους στην Κομπανί.

Σύμφωνα με μαρτυρίες χθες από την Κομπάνι τα σύνορα Τουρκίας και της Συρίας όσο και από τους πολίτες που παρακολουθούσαν το Livestream από την εφημερίδα Telegraph, Τούρκοι στρατιώτες εξαπέλυσαν πυρά όλμων προς την Κομπανί και εναντίον των Κούρδων μαχητών.

Την ώρα που ήταν σε εξέλιξη η μάχη μεταξύ Κούρδων και των εξτρεμιστών του ΙΚ και ταυτόγχρονα αμερικάνικα μαχητικά βομβάρδιζαν τις θέσεις των τζιχαντιστών ένα βλήμα έπεσε κοντά σε συνοριακό φυλάκιο του τουρκικού στρατού σε ύψωμα κοντά στα σύνορα. Σχεδόν άμεσα οι Τούρκοι απάντησαν με πυρά όλμων εναντίον των Κούρδων

Το σενάριο της προβοκάτσιας των Τούρκων σε συνεργασία με το Ισλαμικό Κράτος δείχνει να είναι μάλλον το πιθανότερο καθώς η Τουρκική κυβέρνηση μέρες τώρα δείχνει να ψάχνει μια δικαιολογία για να χτυπήσει τους Κούρδους που πολύ θα ήθελε να εξαφανιστούν από τα σύνορα της και την Κομπάνι. Βέβαια εν προκειμένω κερδισμένη θα βγει και η τρομοκρατική οργάνωση του Ισλαμικού Κράτους σε άλλη μια απόδειξη της συνεργασίας των δυο πλευρών..

Το ερώτημα τώρα είναι ποια θα είναι η αντίδραση της παγκόσμιας κοινότητας και ιδιαίτερα των Αμερικανών οι οποίοι ήδη δυσανασχετούν έκδηλα με τα καραγκιοζιλίκια του Ερντογάν και της Τουρκίας.


Δημοσίευση σχολίου Blogger

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top