0

«Απαγορεύουμε στους Τούρκους υπηκόους να πολεμήσουν στο Κομπάνι»

«Απαγορευτικό» σε όσους Κούρδους τουρκικής καταγωγής επιθυμούν να περάσουν τα σύνορα Τουρκίας - Συρίας για να πολεμήσουν κατά των τζιχαντιστών που πολιορκούν την συριακή πόλη Κομπάνι, εξέδωσε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου.«Λυπάμαι για τους Κούρδους που σκοτώνονται από τον ISIS. Αλλά δεν θέλουμε οι πολίτες μας να πολεμήσουν στη Συρία και προσπαθούμε να σταματήσουμε όσους διασχίζουν παράνομα τη μεθόριο. Αν κάποιοι Σύριοι πολίτες θέλουν να πάνε να πολεμήσουν, για αυτούς τα σύνορα είναι ανοικτά. Ομως ακόμα κι αυτοί δεν θέλουν να πάνε. Περίπου 300 μέλη του Κόμματος Δημοκρατικής Ενωσης (σσ: PYD - πολιτικός φορέας Κούρδων της Συρίας) άφησαν τα όπλα και αναζήτησαν καταφύγιο στο τουρκικό έδαφος. Τί να κάνουμε ; Να τους αναγκάσουμε να γυρίσουν πίσω ; » είπε ο Νταβούτογλου.

Αρίντς: «Θα γκρεμίσουμε τον κόσμο γύρω τους!»

Οι δηλώσεις αυτές, έρχονται λίγο μετά τις - ακόμη πιο απροκάλυπτα αντικουρδικές - δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς, εκ των παλαιότερων και στενότερων συνεργατών του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Οι Κούρδοι χρησιμοποιούν το Κομπάνι ως πρόσχημα για να πυροδοτήσουν μία εξέγερση στο εσωτερικό της Τουρκίας. Η τουρκική κυβέρνηση θα απαντήσει σκληρά σε οποιαδήποτε τέτοια απόπειρα. Θα γκρεμίσουμε τον κόσμο γύρω τους!» είπε ο Αρίντς.ΒΗΜΑ
infognomon 

Δημοσίευση σχολίου Blogger

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top