0

Η Ρωσία και το Ισραήλ θα πραγματοποιήσουν την ερχόμενη βδομάδα στρατιωτικές ασκήσεις στο θαλάσσιο και εναέριο χώρο της Κύπρου, σύμφωνα με τις ηλεκτρονικές εκδόσεις των εφημερίδων Φιλελεύθερος και Πολίτης αντίστοιχα.

Σημειώνεται δε ότι οι ασκήσεις θα αρχίσουν στις 20 Οκτωβρίου, ημέρα που η “Αγκυρα δέσμευσε παράνομα περιοχή στην κυπριακή ΑΟΖ για να διεξαχθούν μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου σεισμογραφικές έρευνες από το σκάφος «Μπαρμπαρός».

Ειδικότερα, αναφέρει ο Φιλελεύθερος, η Ρωσία, με ΝΟΤΑΜ (αγγελία), δέσμευσε περιοχή για ασκήσεις του πολεμικού ναυτικού, που περιλαμβάνουν δοκιμαστικές βολές με ρουκέτες.

Οι ασκήσεις, θα πραγματοποιηθούν από τις 7.00 το πρωί (ώρα Ελλάδος ) της Δευτέρας 20ής Οκτωβρίου – δηλαδή με την έναρξη ισχύος του τουρκικού Navtex – και θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου στις 19.00 το απόγευμα.

Σύμφωνα με τον Πολίτη ΝΟΤΑΜ εκδόθηκε κι από το Ισραήλ, για την ίδια χρονική περίοδο, για αεροναυτικές ασκήσεις και καλύπτει τα όρια των τεμαχίων 2,3 και 9 της κυπριακής ΑΟΖ.

Η ισραηλινή ΝΟΤΑΜ καλύπτει και μεγάλη περιοχή του όρους Τρόοδος.

Σε ισχύ βρίσκονται και βρετανικές ΝΟΤΑΜ, στο πλαίσια των αεροπορικών επιχειρήσεων σε Ιράκ και Συρία, με αποτέλεσμα να καλύπτονται μεγάλες περιοχές της Κυπριακής ΑΟΖ αλλά και χερσαίων περιοχών στο δυτικό τμήμα της Κύπρου.
Βετεράνος

Δημοσίευση σχολίου Blogger

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top