0
Σπάνε τελικά όπως διαφαίνεται τον κλοιό των ισλαμιστών, οι πολιορκημένοι Κούρδοι στο Κομπάνι, αφού ανακατέλαβαν τον στρατηγικής σημασίας λόφο που δεσπόζει, 4 χλμ. δυτικά της πόλης και επί του οποίου είχε τοποθετηθεί η σημαία του Ισλαμικού Κράτους.

Η κουρδική αντεπίθεση πραγματοποιήθηκε υπό την κάλυψη 21 αεροπορικών επιδρομών των συμμαχικών αεροσκαφών. Ο λόφος Ταλ Σαΐρ, είχε καταληφθεί, πριν από 10 ημέρες, από τους ισλαμιστές.

Έτσι, η πίεση κατά του Κομπάνι χαλάρωσε αρκετά, παρά το γεγονός ότι οι μάχες γύρω από την πόλη συνεχίζονται, με τους ισλαμιστές να επιχειρούν την ανακατάληψη του λόφου.

Η μάχη για το Κομπάνι συνεχίζεται εδώ και έναν σχεδόν μήνα, αποτελώντας πλέον σύμβολο της κουρδικής αντίστασης, αλλά και την ταφόπλακα της τουρκικής εκβιαστικής και αήθους πολιτικής, με στόχο να ελέγξουν όλες τις δυνάμεις και τα έθνη της περιοχής…

Όλα δείχνουν, ότι οι Αμερικανοί τουλάχιστον δεν επιθυμούν να προσφέρουν μια νίκη στην Τουρκία, τουλάχιστον με τους όρους που προσπαθεί αυτή να επιβάλλει και το δείχνουν στην πράξη…


defence point

Δημοσίευση σχολίου Blogger

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top