0

Για να καταλάβουμε τι ακριβώς διαμετρήματος πιλότους διαθέτει η Πολεμική μας Αεροπορία καλά είναι να έχουμε μέτρα σύγκρισης. Σε μια Πολεμική Αεροπορία που τα χρήματα για συντήρηση δίνονται με το σταγονόμετρο (για νέα μαχητικά δεν το συζητάμε..) δεν έχουμε σχεδόν καθόλου απώλειες.. Τι συμβαίνει όμως στον υπόλοιπο κόσμο; δείτε τι συνέβη στην Πολεμική Αεροπορία της Ινδίας που είναι πολύ γνωστή για τις συνεχείς προμήθειες νέων αεροσκαφών όσο και για τις απώλειες τους...

Το θέμα δανεισμένο από την ΠΤΗΣΗ

Ένα ακόμη Su-30MKI έχασε προχθές η ινδική αεροπορία αν και όπως φαίνεται η ιστορία έχει ένα ενδιαφέρον παρασκήνιο. Ο πιλότος του μαχητικού που εκτινάχθηκε και διασώθηκε μαζί με τον ΧΟΣ, σμήναρχος Sidharth Vishwas Munje είχε εγκαταλείψει άλλη μια φορά το 2009, επίσης από Su-30 στην πρώτη απώλεια του τύπου σε ινδική υπηρεσία.


Τότε, η απώλεια είχε αποδοθεί σε «αλληλουχία γεγονότων όπου ο πιλότος οδηγήθηκε να απομονώσει την πλήρη λειτουργία του FBW χρησιμοποιώντας τον διακόπτη που υπάρχει για περιπτώσεις δυσλειτουργίας του και που βρισκόταν κοντά στο MASTER ARΜ SWITCH». Έτσι αντί να απενεργοποιήσει τον δεύτερο, απενεργοποίησε το πρώτο (αναφέρεται ότι μπήκε σε SAFE MODE) με αποτέλεσμα ο έλεγχος του αεροσκάφους να γίνει πολύ δύσκολος, να μην αντιληφθεί το λάθος και αδυνατώντας να αντιμετωπίσει την κατάσταση να αναγκαστεί να εγκαταλείψει σε χαμηλό ύψος. Στη συνέχεια το θέμα είχε αποτελέσει σημείο τριβής με την Sukhoi από την οποία ζητήθηκε να επανασχεδιάσει όχι μόνο τον διακόπτη αλλά και την όλη φιλοσοφία του συστήματος.

Τα αίτια της προχθεσινής συντριβής δεν έχουν γίνει γνωστά.

Δημοσίευση σχολίου Blogger

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top