0

Ο πρόεδρος του ιρακινού Κουρδιστάν, Μασούντ Παρζανί, ζήτησε, επίσημα, να του δοθεί πρόσβαση στην πόλη Κομπανί της Συρίας, μέσω της Τουρκίας, από την τουρκική κυβέρνηση.

Ανώνυμη πηγή προσκείμενη στον Μπαρζανί δήλωσε ότι οι δυνάμεις πεσμεργκά επιδιώκουν να προασπίσουν την πολιορκούμενη κουρδική πόλη από το ‘ισλαμικό κράτος’.

Σύμφωνα με το κουρδικό δημοσίευμα, ο Μπαρζανί ζήτησε από τους Τούρκους αξιωματούχους να αφήσουν τη διέλευση των πεσμεργκά για να συμπληρώσουν τις ελλιπές κουρδικές δυνάμεις στη Συρία, που είναι γνωστές ως ‘Λαϊκές Μονάδες Προστασίας’- YPG, που αγωνίζονται κατά των εξτρεμιστών στην Κομπανί, από τον περασμένο μήνα.

Την Τρίτη, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές, ένας αριθμός Κούρδων της Συρίας που εκπροσώπησε τα κόμματα της Συρίας, συναντήθηκε με τον Μπαρζανί στην Αρμπίλ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Μπαρζανί, τους είπε ότι έχει κάνει επίσημο αίτημα προς την τουρκική κυβέρνηση, εκφράζοντας την επιθυμία να μεταβούν στην πόλη Κομπανί μονάδες πεσμεργκά για την υποστήριξή της, από την απειλή των τζιχαντιστών.

Στη συνάντηση, συμμετείχαν, ακόμη, εκπρόσωποι του συριακού κουρδικού Κόμματος της Δημοκρατικής Ένωσης (PYD) και του Κινήματος του Κουρδιστάν στη Συρία της Δημοκρατικής Κοινωνίας (TEV-DEM).

«Μέχρι στιγμής δεν εδόθη ούτε μία λέξη ως απάντηση από την Τουρκία, εάν συμφωνεί ή τουλάχιστον, εάν έχει λάβει το αίτημα του Μπαρζανί, γράφει χαρακτηριστικά το κουρδικό δημοσίευμα. --
echedoros

Δημοσίευση σχολίου Blogger

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top