0

Σε αστοχία υλικού μάλλον οφείλεται το δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή σε τρία μέλη των ενόπλων δυνάμεων από το Τάγμα Πεζοναυτών 525. Κατά τη διάρκεια των εκπαιδευτικών βολών βαρέων όπλων στο Π.Β Γλαφυρών του Βόλου, φαίνεται ότι βλήμα όλμου των 81΄ όπλισε και εξερράγη μέσα στο πυροσωλήνα του όλμου χωρίς να εκτοξευτεί με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους επιτόπου δυο επαγγελματίες -ΕΠΟΠ λοχίες- και ένας οπλίτης θητείας ενώ τραυματίστηκε βαριά και ο Υπολοχαγός Β.Κ που κατάγεται από το Βόλο και Τα θο οποίος παρά τα πολλαπλά τραύματα του στη κοιλιακή χώρα φαίνεται να διαφεύγει του κινδύνου.

Ο 19χρονος Φώτης Ανδρικόπουλους (οπλίτης θητείας) από την Πάτρα και γιος αξιωματικού της ΕΛΑΣ ήταν ο ένας από τους τρεις στρατιώτες που έχασαν τη ζωή τους, ενώ τα άλλα δυο θύματα ήταν επαγγελματίες ΕΠΟΠ (και δυστυχώς οικογενειάρχες με παιδιά) και είναι οι Γεώργιος Ορφανίδης 33 ετών και Αναστάσιος Μεζαλάς 34 ετών.

Ο Υπουργός Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος διέταξε ΕΔΕ για να διερευνηθούν τα αίτια του ατυχήματος αν και όλα δείχνουν αστοχία υλικού. Καλά είναι να μην σχολιάσουμε που οφείλονται αυτά τα “ατυχήματα από αστοχία υλικού” τούτη την στιγμή..Άμυνα Πολιτική


Με πληροφορίες από το Kontra news και το Veteranos.gr

Δημοσίευση σχολίου Blogger

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top