0

Τα κουρδικά μέσα ενημέρωσης, είχαν δημοσιεύσει ότι οι πρώτες μονάδες των δυνάμεων πεσμεργκά θα έφθαναν την Κυριακή στην πόλη Κομπάνι της βόρειας Συρίας, αλλά η πληροφορία αυτή σήμερα αμφισβητήθηκε.

Ο γενικός γραμματέας του κουρδικού υπουργείου Πεσμεργκά, της περιφερειακής κουρδικής κυβέρνησης στο Ιράκ, διέψευσε τις ειδήσεις αυτές.

«Οι πληροφορίες που δίνονται πότε οι δυνάμεις πεσμεργκά, θα περάσουν στην Κομπάνι είναι λανθασμένες. Τις διαψεύδουμε, ανεξάρτητα από το ποια ήταν η πηγή ενημέρωσης, είπε ο Τζαμπάρ Γιαουάρ στο τουρκικό πρακτορείο Anadolu.

Ο ίδιος τόνισε ότι «πρόκειται για στρατιωτικές ειδήσεις και είναι απόρρητες, δεν έχουμε ενημερώσει κανέναν για αυτήν την μετάβαση», είπε.

Αξιοσημείωτο είναι ότι το τουρκικό Γενικό Επιτελείο, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία διευκρινίζει ότι δεν έχει συμφωνηθεί καμία λεπτομέρεια για τη διέλευση και από πού, των κουρδικών δυνάμεων πεσμεργκά, μέσω της Τουρκίας.

Νεότερο δημοσίευμα από το ‘Ντουνιά Μπουλτενί’ αναφέρει ότι οι δυνάμεις που θα πάνε στην πόλη Κομπάνι, δεν πρόκειται να αναπτυχθούν για να αντιμετωπίσουν τους εξτρεμιστές του ‘ισλαμικού κράτους’ με τους ομοεθνείς τους.

Ο σκοπός τους, αναφέρει, το δημοσίευμα είναι μόνο να παραδώσουν βαρύ οπλισμό στους μαχητές του YPG και να τους μάθουν τη χρήση τους.Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἐχέδωρος

Δημοσίευση σχολίου Blogger

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top