0

Άλλη μια είδηση έρχεται να πιστοποιήσει τη σχέση της Τουρκίας με το Ισλαμικό Κράτος. Αυτή τη φορά τα βέλη έρχονται από τη Βρετανία και την εφημερίδα Τελεγκραφ. Σύμφωνα με την εφημερίδα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης εκτέλεσαν επιχείρηση μέσα στο Τουρκικό έδαφος ανενόχλητα και υπό την παρακολούθηση των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών ενώ ακόμα δεν έχουν αποχωρήσει από την Τουρκία... Το φοβερό σε όλη αυτή την κατάσταση είναι ότι η αμερικανική κυβέρνηση ακόμα ελπίζει πως η Άγκυρα θα σταθεί σύμμαχος των δυνάμεων που πολεμάνε το Ισλαμικό Κράτος..

Δείτε την είδηση που δημοσιεύθηκε στα toyrkikanea.gr.

Σύμφωνα με την είδηση ο Εμπού Ισσά –επικεφαλής της ομάδας Σουβάρ Ελ Ράκα που μάχεται στο Κομπάνι μαζί με το YPG ενάντια στην ISIS, έπεσε σε ενέδρα. Αναφέρεται πως την ώρα που μαζί με τον 20χρονο γιο του Αμμάρ επέστρεφαν από συνάντηση που είχαν στην Ούρφα με Τούρκους αξιωματούχους, δέχτηκαν επίθεση. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Σουβάρ Ελ Ράκα, μαχητές της ISIS είχαν στήσει οδόφραγμα στον δρόμο από τον οποίο περνούσε –βραδινή ώρα – ο Ισσά. Στην ένοπλη σύγκρουση που ακολούθησε ο Ισσά τραυματίστηκε και απήχθη από μαχητές της ISIS. Θέλησαν να τον μεταφέρουν στην Συρία, αλλά μη μπορώντας να το πετύχουν λόγω των αυξημένων μέτρων ασφαλείας, τον άφησαν σε νοσοκομείο στην Ούρφα.

Μάλιστα αναφέρεται πως έχουν συλληφθεί από την τουρκική αστυνομία μαχητές της ISIS και σύμβουλος του Ισσά που τον πρόδωσε έναντι χρημάτων

Άτομο που δεν θέλησε να δώσει το όνομα του ανέφερε πως μέλη της ISIS γυρνάνε σε καφέ και εστιατόρια της Ούρφας πολύ άνετα.

Ο Αχμέντ Αμπντούλ Καντίρ-εκπρόσωπος της Σουβάρ Ελ Ράκα, είπε πως ο ίδιος έχει δώσει στην ΜΙΤ ονόματα μελών της ISID που ήξερε στην περιοχή και ότι εκείνοι του είπαν πως αυτούς τους παρακολουθούν. Πρόσθεσε πως κανένας όμως εξ αυτών δεν έχει συλληφθεί.

Haber.sol.org 20/10/2014

Δημοσίευση σχολίου Blogger

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top