0

Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

Τι μας είπε ο νέος Γενικός Γραμματέας του NATO Γενς Στόλτενμπεργκ για την απαράδεκτη συμπεριφορά ενός κράτους μέλους της όπως η Τουρκία. Και αναφερόμαστε μόνο σ΄ όσα εξόφθαλμα παράνομα κάνει στην Κύπρο κι όχι όσα κάνει στο Αιγαίο. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πολλές ελληνικές εκφράσεις: “Άρες μάρες κουκουνάρες”, “άλλα λόγια να αγαπιόμαστε” και πάει λέγοντας. Το μόνο που δεν μας είπε είναι να…παραδοθούμε!

Κάλεσε όλες τις πλευρές να δείξουν αυτοσυγκράτηση! Η Κύπρος και η Ελλάδα δείχνουν ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση μέχρι παρεξηγήσεως!


Τα είπε και στην συνέντευξη που έδωσε στον Νίκο Ευαγγελάτο..

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ στη συνέντευξη που έδωσε στο OnAlert και στον δημοσιογράφο Νίκο Ευαγγελάτο μίλησε για την στάση της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κύπρου, για το κύμα των παράνομων μεταναστών στη Συρία και για την απειλή του Ισλαμικού Κράτους.

Ο Γενς Στόλτεντμπεργκ ερωτηθείς για το αν θεωρεί ότι η Κύπρος και η Τουρκία έχουν το ίδιο μερίδιο ευθύνης στην περιοχή απάντησε ότι “Νομίζω ότι ο καθένας θα πρέπει να απέχει απο ενέργειες που θα μπορούσε να αυξήσουν περαιτέρω τις εντάσεις στην περιοχή ιδίως σε περιόδους όπως είναι αυτή”, τονίζοντας ότι “τώρα είμαστε αντιμέτωποι με τόσες πολλές προκλήσεις και απειλές από την αστάθεια στη Συρία, το ISIL στο Ιράκ, αλλά και από τις προκλήσεις που βλέπουμε από μια πιο επιθετική Ρωσία στα ανατολικά τμήματα της Ευρώπης”, που πρέπει να “επικεντρωθούμε σε αυτές τις απειλές”.

Το ζήτημα των παράνομων μεταναστών και του κύματος των μεταναστών απο χώρες της Μέσης Ανατολής και της Συρίας ήταν ένα κρίσιμο ερώτημα στο οποίο ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ δήλωσε ότι “Η παράνομη μετανάστευση και τα θέματα της μετανάστευσης είναι πολύ σημαντικό για το σύνολο της Ευρώπης και ιδιαίτερα βέβαια για μια χώρα όπως η Ελλάδα, η οποία είναι κοντά στο σημείο όπου εισέρχεται ένας υψηλός αριθμός μεταναστών.”
Ο κ. Στόλτενμπεργκ αναφέρθηκε επίσης και στον νέο ρόλο του Δημήτρη Αβραμόπουλο στις Βρυξέλλες. Επιπλέον τόνισε ότι το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης δεν είναι στρατιωτικό ζήτημα.

Το θέμα του Ισλαμικού Κράτους βρισκόταν πίσω απο όλα τα ερωτήματα κατά την διάρκεια της συνέντευξης του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ. Ο κ. Στόλτενμπεργκ δήλωσε ότι μόνο "οι αεροπορικές επιθέσεις δεν μπορούν να λύσουν το πρόβλημα” και τόνισε ότι "το ΝΑΤΟ είναι έτοιμο να βοηθήσει το Ιράκ να αναπτύξει τις τοπικές του δυνάμεις εάν του ζητηθεί” σημειώνοντας “ότι προς το παρόν δεν έχει υπάρξει κάποιο αίτημα για να αναπτύξει το ΝΑΤΟ κάποιο στρατιωτικό ρόλο στην περιοχή.¨

Δεν είναι νέο όλα αυτά βέβαια ούτε κάτι που πρέπει να μας εκπλήσσει . Το NATO όταν πρόκειται για την Ελλάδα και την Τουρκία κάνει πάντα ένα πράγμα. Νίπτει τας χείρας του. Μόνο που το νερό που ρέει κυλά στον μύλο της Άγκυρας .

Τι άλλο πρέπει να γίνει για να “τραβήξει” έστω ελαφρά το αυτί της Άγκυρας το NATO; Θα πείτε οι παλιότεροι δεν κούνησε το δαχτυλάκι του σ΄ ολόκληρο Αττίλα, τώρα θα κουνηθεί;

Κι όπως προκύπτει και από τις δηλώσεις του νέου ΓΓ του NATO δεν θέλει να κακοκαρδίσει την Άγκυρα. Μας είπε ο κ.Στόλντεμπεργκ ότι όλοι μας πρέπει να επικεντρωθούμε στον κοινό εχθρό, δείχνοντας τους τζιχαντιστές. Η Τουρκία παζαρεύει σκληρά, κλείνοντας το μάτι στους τζιχαντιστές και κλείνοντας τα μάτια στα εγκλήματά τους. Θα “πουλήσει” πολύ ακριβά και την παραμικρή διευκόλυνση.

Αλλά κ.Στόλντεμπεργκ και η Ελλάδα μαζί σας είναι και χωρίς να κάνει “κόλπα”. Ότι της ζητάτε το δίνει και όπως φαίνεται χωρίς διαπραγμάτευση.

Όχι δεν είναι λύση να βγούμε από το NATO. Δεν υποστηρίζουμε κάτι τέτοιο. Αλλά δεν μπορούμε να στηριχθούμε σε καμία περίπτωση σ΄ αυτό. Ειδικά στις δύσκολες περιπτώσεις που έρχονται όπως όλα δείχνουν. Οι συμβουλές αυτοσυγκράτησης δεν μας χρειάζονται. Ασκήσεις θάρρους θέλουμε και καλό παζάρεμα σ΄ ότι μας ζητούν. Και μας ζητούν πολλά...

Onalert

Δημοσίευση σχολίου Blogger

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top