0
Αρκετά περίεργη είναι η υπόθεση που συγκλονίζει τη Σουηδία, με τις ένοπλες δυνάμεις τις χώρας να έχουν κινητοποιηθεί, καθότι εντόπισαν «υποβρύχια δραστηριότητα ξένων [δυνάμεων]» στα σουηδικά χωρικά ύδατα.

Η υπόθεση ξεκίνησε στις 17 Οκτωβρίου, όταν και σύμφωνα με την εφημερίδα «Svenska Dagbladet» υποκλάπηκε σήμα υποβρυχίου που κινδύνευε, προς τη ρωσική βάση του Καλίνινγκραντ. Οι σουηδικές ένοπλες δυνάμεις εξαπέλυσαν έρευνες θεωρώντας εύλογα ότι πρόκειται για ρωσικό υποβρύχιο, αφού το σήμα μεταδόθηκε σε ειδική συχνότητα έκτακτης ανάγκης.

Εκτός κι αν κάποιοι ήλεγχαν τους χρόνους αντίδρασης, καθώς επίσης και το τι είδους συχνότητες γνωρίζει και υποκλέπει η ευρύτερη γειτονιά…

Τις τελευταίες ώρες προέκυψε κατηγορηματική διάψευση από την πλευρά του Κρεμλίνου, ότι ρωσικό υποβρύχιο αντιμετωπίζει πρόβλημα στα σουηδικά χωρικά ύδατα. Η υπόθεση είναι βέβαια αρκούντως σοβαρή, καθώς οι σχέσεις της Ρωσίας με τις χώρες της Σκανδιναβίας και τις Βαλτικές Δημοκρατίας έχουν επιδεινωθεί σημαντικά, ως αποτέλεσμα των γεγονότων στην κρίση της Ουκρανίας.

Οι Φιλανδοί πρόσφατα διαμαρτυρήθηκαν για την παρενόχληση – παρεμπόδιση πλοίου που διενεργεί περιβαλλοντικές μελέτες από το ρωσικό Ναυτικό, ενώ οι Σουηδοί είχαν περιγράψει ως σοβαρή παραβίαση, την υπέρπτηση από δυο ρωσικά μαχητικά κρούσης, τύπου Su-24 τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Όσον αφορά το σημείο όπου εκτελούνται οι έρευνες, είναι ο Κόλπος του Kanholmsfjärden, στο σουηδικό αρχιπέλαγος, σε απόσταση μόλις 50 χιλιομέτρων από το κέντρο της ομώνυμης πόλης.Defence point

Δημοσίευση σχολίου Blogger

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top