0
Πανάκριβο φαίνεται πως είναι το νέο ρωσικό άρμα μάχης Armata, με αποτέλεσμα να προκύψουν παρατηρήσεις από τους υπευθύνους του στρατιωτικού-βιομηχανικού συμπλέγματος της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Σύμφωνα με δηλώσεις στο πρακτορείο TASS του Όλεγκ Μποχάρεφ, αναπληρωτή προέδρου της Στρατιωτικής-Βιομηχανικής Επιτροπής της Ρωσίας, το νέο άρμα μ άχης είναι πολύ ακριβό και η κατασκευάστρια Uralvagonzavod (UVZ) θα πρέπει να λάβει τα μέτρα της.

Μπορεί το ρωσικό κράτος να υπέγραψε με την εταιρία τριετές συμβόλαιο παραγωγής του άρματος που καλύπτει το διάστημα 2015-2017, ωστόσο θα πρέπει με κάθε τρόπο να πέσει η τιμή μονάδας. Θα πρέπει βέβαια να επισημανθεί, ότι η υψηλή τιμή μονάδας δεν είναι κάτι το ασυνήθιστο για νέα οπλικά συστήματα στα πρώτα τους βήματα (π.χ. το αμερικανικό μαχητικό F-35).

Δεδομένου όμως του ότι το 80% του κόστους καθορίζεται από τα νέα συστήματα που ενσωματώνει το άρμα, τα οποία είναι εξ ορισμού ακριβά, η σταθεροποίηση της τιμής σε χαμηλότερα επίπεδα θα επιτευχθεί μόλις ξεκινήσει η μαζική του παραγωγή.defence point

Δημοσίευση σχολίου Blogger

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top