0

Σε λίγο το ''Βarbaros'' μπορεί να λαμβάνει μέρος και σε ειρηνευτικές αποστολές, εκτός από τις παράνομες εργασίες που διεξάγει στην Κυπριακή ΑΟΖ.

Όσο απίστευτο και αν ακούγεται, το Τουρκικό Γενικό Επιτελείο εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία το ''Barbaros'' και τα πολεμικά πλοία που το συνοδεύουν λαμβάνουν μέρος στις δραστηριότητες του πολυεθνικού κέντρου ναυτικής ασφάλειας και της δράσης του Τουρκικού Ναυτικού με τη συμμετοχή σε διεθνείς δραστηριότητες. Στην ουσία, πρόκειται για απόφαση του Τουρκικού Γενικού Επιτελείου η οποία χρονολογείται από το 2010 και επικαιροποιείται.

«Η Ομάδα Εργασίας της Τουρκίας TMTG έχει ενεργοποιηθεί από το 2010 με σκοπό την προώθηση της εξωτερικής πολιτικής, με ναυτική παρουσία σε όλο τον κόσμο. Το "Barbaros" TMTG-2014 θα συνοδεύεται από 2 φρεγάτες, 1 κορβέτα και 1 πετρελαιοφόρο πλοίο», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Στην Ανατολική Μεσόγειο, αναφέρεται στην ανακοίνωση, θα υπάρχουν πλοία επιφανείας, υποβρύχια και θαλάσσια αεροσκάφη προκειμένου να προστατεύουν τα συμφέροντα της Τουρκίας στην περιοχή. Ακολούθως παρουσιάζονται μια σειρά δραστηριοτήτων με συμμετοχή του πολεμικού ναυτικού της χώρας ακόμη και κατά της πειρατείας

ΦΙΛΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ....
- STANDING NATO Maritime 1 Φρεγάτα,
-BLACKSEAFOR 1 Φρεγάτα,
-COMBINED TASK FORCE για καταπολέμηση της πειρατείας 1 Φρεγάτα,
-UNIFIL 1 Φρεγάτα ή Κορβέτα
-Μαύρη Θάλασσα 1 Φρεγάτα, 1 Κορβέτα και υποβρύχιο
-ACTIVE ENDEAVOUR με πλοία επιφανείας και αεροσκάφη θαλάσσιας περιπολίας

Ανώτερη στρατιωτική πηγή, στην οποία θέσαμε υπόψη την σχετική ανακοίνωση, ανέφερε στο Σίγμα ότι οι διεθνείς δραστηριότητες στις οποίες συμμετέχει η Τουρκία είτε Νατοϊκές είτε των ΗΕ αποτελούν προσπάθεια κάλυψης των παράνομων και επεκτατικών δραστηριοτήτων σε βάρος της Κύπρου και η δράση του Barbaros δεν έχει καμία απολύτως σχέση με διεθνείς δραστηριότητες.

Αποτελεί επίδειξη δύναμης, επεκτατικής δράσης κατάφορη παραβίαση τους διεθνούς δικαίου και του δικαίου της θάλασσας.

Την ίδια ώρα, η Αγκυρα, ενισχύει τις δυνάμεις της στην Κυπριακή ΑΟΖ αναβαθμίζοντας πολύ επικίνδυνα την παράνομη παρουσία της στην περιοχή με δύο φρεγάτες και ένα υποβρύχιο. Συγκεκριμένα αποστέλλει τις φρεγάτες Gelibolu και Yavuz, οι οποίες θα συνοδεύουν το Barbaros στις παράνομες εργασίες του.

Την ίδια ώρα το υποβρύχιο Burak Reis θα ελλιμενίζεται στην Αμμόχωστο και θα εκτελεί περιπολίες στην Κυπριακή ΑΟΖ και προφανώς θα περνά ανάμεσα από τα ψαροκάικα όπως έκανε πρόσφατα στο Κάβο Γκρέκο φεύγοντας από Νατοϊκή άσκηση και κάνοντας βόλτες στην Κυπριακή ΑΟΖ.Δημήτρης Μανουσάκης
Σημερινή

Δημοσίευση σχολίου Blogger

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top