0

Τουρκικό υποβρύχιο αναδύθηκε ξαφνικά στην επιφάνεια περίπου δύο μίλια από τις τουρκικές ακτές στα νερά της Κω για να αντιμετωπίσει μια ελληνική κανονιοφόρο που παρενοχλούσε τούρκικα ψαροκάικα σύμφωνα με την Τουρκική ιστοσελίδα TODAYSZAMAN.COM

Το περιστατικό έλαβε χώρα τη Δευτέρα, όταν τουρκικά σκάφη ψάρευαν κοντά Turgutreis και Akyarlar στο παραλιακό θέρετρο της Αλικαρνασσού.

Οι βάρκες παρενοχλήθηκαν από την ελληνική κανονιοφόρο η οποία έφτασε στη περιοχή από το νησί της Κώ.


Η κανονιοφόρος σύμφωνα πάντα με την ιστοσελίδα todayzaman.com μπήκε σε τουρκικά χωρικά ύδατα και ζήτησε από τους ψαράδες να απομακρυνθούν προς τις τουρκικές ακτές. Για δύο περίπου ώρες το σκάφος το Ελληνικό Σκάφος παρενοχλούσε τα τουρκικά αλιευτικά σκάφη.

Ξαφνικά, το Κουσάντασι αποδέσμευσε υποβρύχιο που ήταν στο λιμάνι του Aksaz (Ναυτική Βάση) το οποίο αναδύθηκε στην επιφάνεια κοντά Akyarlar και ξεδίπλωσαν την τουρκική σημαία.

Η ελληνική κανονιοφόρων έπρεπε να αποχωρήσει από τα διεθνή ύδατα, αλλά στράφηκε εναντίον του υποβρυχίου.

Καθώς οι εντάσεις κλιμακώθηκαν στην περιοχή, οι Τούρκοι ψαράδες αποχώρησαν από την περιοχή για το Akyarlar Turgutreis και τις Τουρκικές ακτές.

Τουρκικά στρατεύματα ανέβηκαν πάνω στο υποβρύχιο για να επιθεωρήσουν από κοντά την ελληνική Κανονιοφόρο. Η ελληνική Κανονιοφόρος αργότερα επέστρεψε στο νησί της Κω!

Να επισημάνουμε πάντως ότι δεν υπάρχει καμιά επιβεβαίωση του περιστατικού από το ΓΕΕΘΑ ούτε από το ΓΕΝ προς το παρόν τουλάχιστον!
Βετεράνος

Δημοσίευση σχολίου Blogger

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top