0
Μια διαρροή στρατιωτικών εγγράφων οδηγεί τις βρετανικές στρατιωτικές υπηρεσίες πληροφοριών στη λήψη πρόσθετων μέτρων ασφαλείας, καθώς θεωρούν πως Κινέζοι και Ρώσοι χρησιμοποιούν γυναίκες για να σεξουαλική παγίδευση Βρετανών αξιωματούχων και απόσπαση από αυτούς μυστικών.

Η εφημερίδα Times του Λονδίνου κατάφερε να εξασφαλίσει το εγχειρίδιο ασφαλείας των υψηλόβαθμων στελεχών του βρετανικού υπουργείου Άμυνας, το οποίο προειδοποιεί, ότι οι αντίπαλες μυστικές υπηρεσίες και συγκεκριμένα η ρωσική FSB (αντικατασκοπεία – εσωτερική ασφάλεια) και η αντίστοιχη κινεζική υπηρεσία, είναι γνωστό πως χρησιμοποιούν γυναίκες για την σεξουαλική παγίδευση και την απόσπαση πληροφοριών, είτε άμεσα, είτε μέσω εκβιασμού.

>Ένας Βρετανός αξιωματικός που μίλησε ανώνυμα στην εφημερίδα, είπε πως τον είχε πλησιάσει μια ιδιαίτερα εντυπωσιακή, ξανθιά κυρία, γύρω στα 30, όταν υπηρετούσε στο βρετανικό προξενείο της Αγίας Πετρούπολης.

>Το 2009 ο αναπληρωτής Βρετανός πρόξενος στο Εκατερίνεμπουργκ είχε απομακρυνθεί από τη θέση του, καθώς κυκλοφόρησε στο «YouTube» βίντεο που τον εμφάνιζε σε ερωτικές περιπτύξεις με δύο Ρωσίδες. Οι Βρετανοί υποψιάστηκαν ότι αυτό ήταν δουλειά της ρωσικής FSB που επιθυμούσε την απομάκρυνση του εν λόγω διπλωμάτη.

>Ο πρώην αναπληρωτής δήμαρχος του Λονδίνου Ίαν Κλέμεντ, παραδέχτηκε, επίσης, ότι είχε πέσει θύμα μια Κινέζας μυστικής πράκτορος, η οποία κατά τη διάρκεια των περιπτύξεων, σε ξενοδοχείο του Πεκίνου, τον νάρκωσε και κατόπιν έψαξε το δωμάτιό του.

Ο Κλέμεντ παραδέχτηκε πως έπεσε στην αρχαιότερη παγίδα του κόσμου, την ώρα που είχε πάει στο Πεκίνο για να προσελκύσει επενδυτές και χορηγούς για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Ίσως θα έπρεπε να έχει θυμηθεί τη βιβλική ιστορία του Σαμψών…defence point

Δημοσίευση σχολίου Blogger

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top