0
Κωνσταντινούπολη: Τα αποθέματα (υδρογονανθράκων) μπορούν να διαμοιραστούν και να κατασκευαστεί μια δομή, η οποία θα αυξήσει το επίπεδο ευημερίας των δύο κοινοτήτων δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Τανέρ Γιλντίζ προσθέτοντας ότι δεν πιστεύει ότι θα δημιουργηθεί πρόβλημα επειδή, σύμφωνα με τον ίδιο, υποστηρίζουν το σωστό.

Έπειτα από συνάντησή του με το λεγόμενο υπουργό περιβάλλοντος και φυσικών πόρων του ψευδοκράτους Χακάν Ντιντσγιουρέκ, ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι η θέση της χώρας του είναι πως η ενέργεια είναι αιτία για ειρήνη. «Η Τουρκία είναι ένα κράτος δικαίου», είπε και πρόσθεσε ότι στο πλαίσιο του «πρωτοκόλλου» που η Τουρκία υπέγραψε με το ψευδοκράτος «υπάρχει μια συμφωνία η οποία περιλαμβάνει όλες τις αδειοδοτήσεις στην Κύπρο». «Είμαστε υποχρεωμένοι να είμαστε συνεπείς», είπε ο κ. Γιλντίζ.

Πρόσθεσε ότι αυτό που είπαν για το Ιράκ ότι τα έσοδα από τις φυσικές πηγές του ανήκουν σε όλο το Ιράκ ισχύει και για την Κύπρο. «Όπως είπε χθες και ο Υπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ, υποστηρίζουμε τον δίκαιο διαμοιρασμό τους στις δύο κοινότητες, υποστηρίζοντας περαιτέρω ότι μπορούν να διαμοιραστούν τα αποθέματα και να κατασκευαστεί μια δομή η οποία να αυξήσει το επίπεδο ευημερίας των δύο κοινοτήτων. Γι’ αυτό δεν πιστεύουμε ότι θα προκληθεί πρόβλημα επειδή υποστηρίζουμε το σωστό», είπε. Από την πλευρά του ο Χακάν Ντιντσγιουρέκ είπε ότι θα υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους μέχρι τέλους.

«Στο τραπέζι της ειρήνης ή του συμβιβασμού, όπως θέλετε πείτε το, είμαστε εποικοδομητικοί. Τείνουμε την χείρα μας με θετικό τρόπο, δεν είμαστε εμείς που σηκωθήκαμε από το τραπέζι. Είμαστε έτοιμοι για συμφωνία. Αλλά δεν θα απεμπολίσουμε τα δικαιώματά μας και δεν θα υποχωρήσουμε, κανείς να μην περιμένει από εμάς κάτι τέτοιο», είπε. Ανέφερε ότι συζήτησαν τη σημερινή κατάσταση και συμφώνησαν για το θέμα του οδικού τους χάρτη από δω και μπρος. «Θα διασφαλίσουμε ώστε να ξεκαθαρίσει αυτός ο οδικός χάρτης μέσα στο πλαίσιο ενός πρωτοκόλλου. Είμαστε ικανοποιημένοι που αντικρίζεται θετικά το αίτημά μας για στήριξη. Τις επόμενες μέρες θα κάνουμε πιο συγκεκριμένα βήματα», δήλωσε ο κ. Ντιντσγιουρέκ.
Πηγή: philenews/ ΚΥΠΕ 

Δημοσίευση σχολίου Blogger

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top