0

Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (μτφ. Κριστιάν) ΛΙΣΑΒΟΝΑ - Το πορτογαλικό πολεμικό ναυτικό συνόδεψε ένα ρωσικό ωκεανογραφικό πλοίο έξω από τα ύδατα της χώρας την Τετάρτη ως απάντηση στην τελευταία από μια σειρά εδαφικών παραβιάσεων του εθνικού χώρου της είτε από αεροπλάνα στον αέρα είτε από πλοία στη θάλασσα.

Η Πορτογαλία αναγνώρισε και ταυτοποίησε το πλοίο σε τμήμα της θάλασσας όπου έχει αποκλειστικά δικαιώματα επί των πόρων και στη συνέχεια οδήγησε το σκάφος πίσω στα διεθνή ύδατα, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Πορτογαλίας Χοσέ Πέδρο Aguiar-Branco στο πορτογαλικό πρακτορείο ειδήσεων LUSA.

Το περιστατικό έγινε μόλις μία εβδομάδα μετά την αναχαίτιση ρωσικών πολεμικών αεροπλάνων σε δύο ξεχωριστές περιπτώσεις από πορτογαλικά μαχητικά αεροσκάφη σε διεθνή εναέριο χώρο που είναι υπό τη δικαιοδοσία της Πορτογαλίας.

Η Ρωσία αρνήθηκε ότι τα αεροπλάνα της είχαν παραβιάσει τον εναέριο χώρο της Πορτογαλίας.

Τα ρωσικά πολεμικά αεροπλάνα έχουν αυξήσει σημαντικά τη δραστηριότητά τους πάνω από την Ευρώπη μετά από την κρίση στην Ουκρανία που ξέσπασε το περασμένο έτος.

Το ΝΑΤΟ έχει αναχαιτίσει ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη πάνω από 100 φορές μέχρι στιγμής φέτος, τρεις φορές περισσότερο από ό, τι το σύνολο του 2013, δήλωσε τον Οκτώβριο ο νέος επικεφαλής του Jens Stoltenberg.

http://www.defensenews.com/article/20141105/DEFREG01/311050029

Σχόλιο του καθ. Μ. Ευρυβιάδη με σχόλιο: «Εμάς τους κερνάνε καφέ στο Σούνιο»ινφογνώμων

Δημοσίευση σχολίου Blogger

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top