0
Ξεκίνησε το μακροπρόθεσμο πρόγραμμα ναυπηγήσεων του ρωσικού Ναυτικού, που είχε αναγγελθεί από τον πρόεδρο Πούτιν και το οποίο προβλέπει την παράδοση 600 πολεμικών πλοίων κάθε τύπου μέχρι το 2050. Η σχεδίαση των νέων πλοίων έχει ανατεθεί στο Κρατικό Ερευνητικό Κέντρο Κριλόφ της Αγ. Πετρούπολης.

Ήδη το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έχει αποδεχθεί τα σχέδια για τη νέα κλάση αντιτορπιλικών Leader. Η νέα γενιά πλοίων του ρωσικού Ναυτικού θα είναι, πιθανότατα, εξοπλισμένα με το κατευθυνόμενο βλήμα τύπου cruise μεγάλης ακρίβειας Caliber και το αντιαεροπορικό σύστημα S-500 Prometey, που θεωρείται από τους Ρώσους ανώτερο από το αμερικανικό σύστημα μάχης Aegis.

Κάθε καινούργιο αντιτορπιλικό θα διαθέτει συστήματα επιφάνειας – επιφανείας Redut-Poliment και αντιαεροπορικά πυροβόλα Pantsir-M και Palash. Τα αντιτορπιλικά θα έχουν σύστημα μικτής πρόωσης. Θα διαθέτουν πυρηνικό αντιδραστήρα και αεροστροβίλους.

Επίσης, η ταχύτητα πλεύσης τους θα είναι 30 κόμβοι. Τα σκάφη θα έχουν και ανθυποβρυχιακές ικανότητες, όντας εξοπλισμένα με σόναρ και θα μπορούν να φιλοξενούν δύο ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα.

http://www.defence-point.gr/news/?p=118147

Δημοσίευση σχολίου Blogger

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top