0

Διαβάσαμε και πολλά ακούσαμε για την Τουρκική παρενόχληση μέσω ασυρμάτου στο Ελληνικό Μεταγωγικό Ελικόπτερο (φώτο) που μετέφερε τον Έλληνα ΥΕΘΑ στην νήσο Στρογγύλη! Πολλοί μπορεί να είπαν ότι έγινε τυχαία και ήταν ένα σύνηθες γεγονός που εφαρμόζουν οι Τούρκοι σε ότι πετάει και σε ότι πλέει στην συγκεκριμένη περιοχή …Είναι όμως έτσι τα πράγματα;

Να ξεκινήσουμε από την αρχή και να θυμίσουμε ορισμένα πράγματα που τυχόν όσοι δεν μας κάνουν την τιμή να μας διαβάζουν ίσως να αγνοούν!
Από τη πρώτη ημέρα που ανέλαβε ΥΕΘΑ ο Δένδιας ξεκίνησε μια ανοιχτή αμφισβήτηση του Υπουργού από τους Τούρκους και η Παρενόχληση του Ελικοπτέρου μόνο τυχαία δεν ήταν!
Από την ημέρα που ο Υπουργός επισκέφτηκε την Μυτιλήνη και εν συνεχεία τα Ψαρά για όσους το έχουν στην μνήμη τους η Τουρκική Πολεμική Αεροπορία έβαλε στο στόχαστρο το Πολιτικό Αεροσκάφος της ΥΠΑ πιστεύοντας ότι αυτό μετέφερε τον Υπουργό (ως γνωστό ο Δένδιας πήγε με το μεταγωγικό NH-90).
Oι Τούρκοι είχαν σηκώσει ένα ζεύγος μαχητικών F-16 που το ένα κυνήγησε το Πολιτικό αεροσκάφος που δεν είχε χαρακτηριστεί ως VIP άρα οι Τούρκοι γνώριζαν ότι δεν μετέφερε τον ΥΕΘΑ αν και έκαναν πολεμικό ελιγμό!

Το ένα το μαχητικό πήρε στο κυνήγι το πολιτικό ενώ το άλλο επόπτευε από ψηλά περιμένοντας και σε καμιά περίπτωση οι Τούρκοι Χειριστές δεν ενήργησαν μόνοι τους αυτό κρατήστε το!
Αν και η απογείωση Ελληνικών μαχητικών ήταν άμεση δεν ήταν άμεση η αναχαίτιση …Το γεγονός της παρενόχλησης κρατήθηκε μυστικό μέχρι που ο ίδιος ο ΥΕΘΑ επέλεξε να το γνωστοποιήσει μετά από εισηγήσεις!

Αν και ο ΥΕΘΑ ήταν να πάει στο Καστελόριζο τις επόμενες ώρες, η επίσκεψη αναβλήθηκε και αμέσως είχαμε μπαράζ πυρών με πυρά Πυροβολικού μακράς εμβέλειας και ασκήσεων στη νήσο Ρόδο όπου και υπάγεται το σύμπλεγμα του Καστελορίζου και της νήσου Στρογγύλης στέλνοντας μήνυμα σε πολλούς αποδέκτες


Το Μπαράζ των Βολών έγινε από τον Στρατηγό Στεφανή που σχεδίασε και εκτέλεσε την επόμενη Άσκηση εντός λίγων ημερών με την ονομασία «ΛΕΩΝΙΔΑΣ ο ΡΟΔΙΟΣ» (φώτο) μια άσκηση που είχε από όλα και ήταν ένα ηχηρότατο μήνυμα που έστειλε η Στρατιωτική Ηγεσία στον Τούρκο που απειλούσε με Ναυτικό αποκλεισμό το Καστελόριζο και με κατάληψη της νήσου Στρογγύλης!
Εξηγούμαστε: Tο Καστελόριζο δεν ήταν ποτέ στόχος των Τούρκων γιατί δεν υπάρχει περίπτωση να πέσει στα χέρια τους για πολλούς και διαφόρους λόγους που δεν χρειάζεται να τους αναλύσουμε εδώ και τώρα και δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι κατοικείτε και είναι και οργανωμένο σε Παλλαϊκή Άμυνα και όποιο αεροάγημα ή αποβατικό πλησιάσει θα έχει άσχημη τύχη ακόμη και αν είναι το νησί Ναυτικά αποκλεισμένο!

Το πρόβλημα μας είναι στη νήσο Στρογγύλη που με μια ανεξήτηση ενέργεια χαρακτηρίστηκε από το Ελληνικό ΥΠΕΞ ώς αρχαιολογικός χώρος και δεν έχει πάνω του κατοίκους, αλλά μόνο Καταδρομείς που όσο γενναίοι και ήρωες να είναι, δεν θα έχουν τύχη αν δεν υπάρχει αναπλήρωση απωλειών και ενίσχυση τους με δυνάμεις!

Πόσο γρήγορα όμως και κυρίως πόσο ανενόχλητα θα φτάσουν οι Καταδρομείς από τη Ρόδο; Τι αντίχτυπό θα έχει μια πιθανή κατάληψη της νήσου από Τούρκους Κομάντος έστω και για μικρό χρονικό διάστημα;


Τα επιτελεία το γνωρίζουν και ανησυχούν, ενώ οι Τούρκοι σχεδιάζουν τη Στρατηγική αμφισβήτησης του Ελληνικού Εναερίου Χώρου και της απομόνωσης της νήσου …Για αυτό όταν ΥΕΘΑ κατευθυνόταν προς την νήσο επιλέχθηκε να παρενοχληθεί το Σινούκ που μετέφερε τον ΥΕΘΑ και τους Αρχηγούς μέσου ασυρμάτου, μετά από εντολή της Σμύρνης (μην έχει κανείς καμιά αμφιβολία για αυτό ) και ορθώς ο ΥΕΘΑ επέλεξε αυτή τη φορά την δημοσιοποίηση του γεγονότος!

Οι Τούρκοι κάνουν Στρατηγική για αυτό και σηκώσανε και το ζεύγος των F-16 από το αεροδρόμιο του Ντάλαμαν που ευρίσκεται απέναντι από τη Ρόδο, (να αντιμετωπίσουν τι άραγε το Μεταγωγικό;) και θα πρέπει να είναι ένας από τους στόχους μας

Γιατί εμείς πρέπει να σχεδιάσουμε εκτός από την άμυνα των νησιών μας και την Επίθεσή μας, που πρέπει να είναι άμεση και κεραυνοβόλα και όχι απαραίτητα μόνο σε Στρατιωτικούς Στόχους Αλλά και σε Υποδομές και αυτό πρέπει να το μάθουν οι απέναντι και να το περιμένουν!


Βετεράνος

Δημοσίευση σχολίου Blogger

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top