0

Ενώ έχουμε τις δηλώσεις Νταβούτογλου οτι δεν αναγνωρίζει την συμφωνία Ελλάδος -Αιγύπτου και απειλεί το Καστελόριζο και την ΑΟΖ του …Η Ελλάδα αντιδρά και ετοιμάζεται !

Μετά την επίσκεψη των Αιγυπτιακών πληρωμάτων στην 114 ΠΜ Από την Κυριακή 23 έως και την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014, αντιπροσωπεία της Αιγυπτιακής Αεροπορίας επισκέφθηκε την 114 Πτέρυγα Μάχης, στο πλαίσιο του Προγράμματος Στρατιωτικής Συνεργασίας Ελλάδας – Αιγύπτου 2014.) φώτο!


“Έχουμε και την πλήρη ανάπτυξη από τον αιγυπτιακό Στόλο στα ανοιχτά της Κρήτης με πολεμικά και βοηθητικά πλοία!
Η Άσκηση (Συνεργασία) σχεδιάστηκε και μάλιστα έγινε γνωστή απο την επίσημη ανακοίνωση του επιτελείου χωρίς να διαρρεύσει το Παραμικρό!
Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι από 8 έως 13 Δεκεμβρίου 2014, διεξάγεται η άσκηση «ALEXANDROUPOLIS 14». Πρόκειται για διμερή ναυτική άσκηση μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου, η οποία περιλαμβάνει:

- Εν όρμω εκπαίδευση από 8 έως 10 Δεκεμβρίου 2014, με τη συγκέντρωση των ναυτικών μονάδων στο Ναύσταθμο Κρήτης (ΝΚ), και διεξαγωγή εκπαίδευσης στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ) σε σενάρια επιχειρήσεων ναυτικής αποτροπής.

- Εν πλω εκπαίδευση από 11 έως 13 Δεκεμβρίου 2014, με ανάπτυξη της δύναμης σε περιβάλλον πολλαπλής απειλής.

- Ανάλυση των πεπραγμένων της ασκήσεως στο ΝΚ την 13 Δεκεμβρίου 2014 και αποδέσμευση των συμμετεχόντων μονάδων.

Στην άσκηση συμμετέχουν από ελληνικής πλευράς, οι φρεγάτες ΕΛΛΗ και ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ, το πλοίο γενικής υποστηρίξεως ΑΞΙΟΣ, η πυραυλάκατος ΣΤΑΡΑΚΗΣ, το υποβρύχιο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ, ομάδα της ΔΥΚ και αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας.


Από Αιγυπτιακής πλευράς η φρεγάτα ENS SHARM EL SHEIKH, οι πυραυλάκατοι ENS YARMOUK και ENS BADR, το βοηθητικό ENS HALAYEB και τα παράκτια περιπολικά ENS WAKIL και ENS RAFEAA.


Στη Φρεγάτα θα επιβαίνουν και η περίφημη Ομάδα των Αιγυπτίων Κομάντος του Πολεμικού Ναυτικού «Naval Special Forces Al Saiqa» (The Thunderbolt) naval unit οι Egyptian Navy SEALs (Εικόνα)
Βετεράνος

Δημοσίευση σχολίου Blogger

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top