0
«Θα πράξω μαζί με την Άγκελα Μέρκελ με τρόπο ώστε το ΔΝΤ και η ΕΚΤ να μην περιπλέκουν πολύ τα πράγματα με την Ελλάδα», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος
Bρυξέλλες, Κοινή παρέμβαση με την καγκελάριο Μέρκελ στο ΔΝΤ και στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ώστε να σταματήσουν να περιπλέκουν τα πράγματα στην περίπτωση της Ελλάδας, προανήγγειλε χθες τη νύχτα από τις Βρυξέλλες, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.

«Θα πράξω μαζί με την Άγκελα Μέρκελ με τρόπο ώστε το ΔΝΤ και η ΕΚΤ να μην περιπλέκουν πολύ τα πράγματα με την Ελλάδα», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος, προσθέτοντας ότι εάν η χώρα ανταποκρίνεται στις προϋποθέσεις που τέθηκαν και συνεχίζει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, οι Έλληνες θα πρέπει επίσης να έχουν (δικαίωμα) στην ελπίδα.

«Εάν θέλουμε να αποφύγουμε έναν αριθμό ψήφων, δεν θα το κάνουμε στιγματίζοντας, αλλά δίνοντας ελπίδα», είπε, υπονοώντας την πιθανή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ σε ενδεχόμενες πρόωρες εκλογές, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο Γάλλος πρόεδρος διευκρίνισε, πάντως, ότι δεν είναι δικός του ρόλος να αποφασίσει στη θέση των Ελλήνων βουλευτών και του λαού.

Σύμφωνα με τον Φρανσουά Ολάντ «υπάρχει μια πολιτική αβεβαιότηα στην Ελλάδα, αλλά η κατάσταση δεν συγκρίνεται σε τίποτα με εκείνη πριν από 2,5 χρόνια, οταν κάποιοι αναρωτιόντουσαν εάν θα έπρεπε να παραμείνει ή όχι η χώρα στο ευρώ».


ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΛΛΟΣ
ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Δημοσίευση σχολίου Blogger

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top