0

Την 1η Δεκεμβρίου, μια γυναικεία φιγούρα με μαύρη μπούργκα, οπλισμένη με ένα μαχαίρι 20 εκατοστών μπήκε σε ένα κατάστημα ενδυμάτων, στο Άμπου Ντάμπι. Πήγε στην τουαλέτα και έμεινε εκεί για περίπου μια ώρα περιμένοντας να μπει στο κατάστημα κάποια «άπιστη».

Της Phyllis Chesler
ΠΗΓΗ: Breitbart, http://www.meforum.org/
ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ: Παντελής Καρύκας defence point

Κάποια στιγμή μια «άπιστη» πήγε στην τουαλέτα και τότε η φιγούρα με την μπούργκα την κομμάτιασε. Αμέσως μετά εξαφανίστηκε, με τη βοήθεια άλλων δύο γυναικών που προσποιούνταν τις πελάτισσες. Η νεκρή ήταν η νηπιαγωγός Ιμπόλια Ράιαν, μητέρα δύο παιδιών, η οποία εργαζόταν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ). Η Ράιαν ήθελε πάντα να νιώσει την εμπειρία του αραβικού πολιτισμού.

Ύστερα από το περιστατικό η αμερικανική πρεσβεία εξέδωσε οδηγία προς όλους τους εργαζόμενους Αμερικανούς πολίτες στα ΗΑΕ. Η οδηγία αναφέρει:

«Αποφεύγεται χώρους με πολλά άτομα, ενημερωθείτε για το που υπάρχει αστυνομικό τμήμα κοντά στην περιοχή που μένετε. Ενημερώνετε πάντα κάποιον για το που βρίσκεστε. Τηρήστε χαμηλό προφίλ όταν βρίσκεστε σε εξωτερικούς χώρους, έχετε πάντα έτοιμο το κινητό σας τηλέφωνο».

Με άλλα λόγια η οδηγία λέει: ζήστε εν επιφυλακή, ζήστε τρομοκρατημένοι, κλειστείτε στα σπίτια σας για όσο περισσότερο μπορείτε, μην έχετε επαφές με Άραβες μουσουλμάνους. Αυτός όμως δεν είναι τρόπος να ζει κανείς. Είναι όμως ο τρόπος να πειστούν οι «άπιστοι» είτε να προσηλυτιστούν στο Ισλάμ, είτε να φύγουν.

Από την άλλη πλευρά τα ΗΑΕ είναι καλός σύμμαχος των ΗΠΑ. Τουλάχιστον 1.000 αμερικανικές εταιρείες έχουν εμπορικές σχέσεις με τη χώρα αυτή. Η στρατηγική συμμαχία ΗΠΑ-ΗΑΕ υπάρχει σε πολλούς τομείς. Τα ΗΑΕ ήταν η πρώτη αραβική χώρα που υποστήριξαν τις ΗΠΑ στον πόλεμο του Κόλπου, στο Αφγανιστάν, στη Λιβύη, στην Σομαλία, στο Κόσοβο και τη Βοσνία και τώρα μάχονται στο πλευρό των ΗΠΑ κατά του ΙΚ.

Η δολοφονία της Ράιαν μπορεί να αποτελεί απλώς ένα στοχευμένο μήνυμα προς την ηγεσία της αραβικής χώρας, αλλά και προς τις ΗΠΑ. Μπορεί ακόμα να αποσκοπεί στη διατάραξη των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, ειδικά όσον αφορά τον πόλεμο κατά του ΙΚ.

Οι τζιχαντιστές θέλουν οι Αμερικανοί πολίτες να αποχωρήσουν από τις αραβικές χώρες, αλλά οι τζιχαντιστές θέλουν επίσης να τιμωρήσουν και κάθε μουσουλμάνο που συνεργάζεται με τους «απίστους» εναντίον του ισλαμικού φονταμενταλισμού. Το πώς οι δύο χώρες θα υποδεχτούν αυτό το μήνυμα θα επηρεάσει την πορεία του πολέμου του πολιτισμού κατά της βαρβαρότητας.

Δημοσίευση σχολίου Blogger

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top