0

Τουλάχιστον πέντε ομάδες στελεχών των δυνάμεων ειδικών επιχειρήσεων έστειλε στο παρελθόν η Βόρεια Κορέα στις Ηνωμένες Πολιτείες σε επιχειρήσεις επιτήρησης στόχων και προετοιμασίας τρομοκρατικών ενεργειών, έστειλε το σταλινικό καθεστώς της χώρας, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για να αντιδράσει σε περίπτωση που δεχόταν επίθεση από τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις, με οποιαδήποτε αφορμή.

Την αποκάλυψη έκανε ερευνητής δημοσιογράφος, ο Μπιλ Γκερτζ που εργάζεται στην εφημερίδα Washington Free Beacon. Ο δημοσιογράφος, στηριζόμενος στον νόμο για την ελευθερία της πληροφόρησης (FOIA: Freedom of Information Act) κατόρθωσε να παραλάβει απόρρητη σχετική αναφορά των μυστικών υπηρεσιών, του 2004 και συγκεκριμένα της Στρατιωτικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, DIA (Defense Intelligence Agency), όπου αναφέρονταν οι πληροφορίες.

Σύμφωνα με το έγγραφο, το Γραφείο Αναγνώρισης (North Korean Reconnaissance Bureau), επέλεξε τους ειδικά εκπαιδευμένους πράκτορες από τις μονάδες ειδικών δυνάμεων του υπουργείου Ενόπλων Δυνάμεων, που αριθμούν 60.000 στελέχη που θεωρούνται οι καλύτεροι των καλυτέρων!

Ο δημοσιογράφος εκτιμά βέβαια, ότι η προετοιμασία για τόσο παράτολμα σχέδια εκ μέρους της Βόρειας Κορέας, που θυμίζουν αποστολές αυτοκτονίας ισλαμιστών μαχητών, είναι αποτέλεσμα της μέχρι στιγμής αδυναμίας της χώρας να αναπτύξει ένα αξιόπιστο βαλλιστικό οπλοστάσιο, πυραύλους φορείς δηλαδή των μη συμβατικών κεφαλών που θα μετέφεραν το θανατηφόρο τους φορτίο στο αμερικανικό έδαφος, καθιστώντας τις απειλές της Βόρειας Κορέας και αυτές αξιόπιστες.

Βέβαια, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη, ότι τα πράγματα πλέον είναι πιο περίπλοκα σε έναν κόσμο «δικτυωμένο», μια πραγματικότητα που ισχύει ακόμα περισσότερο για τις ΗΠΑ. Αρκεί μια πυρηνική βόμβα να εκραγεί πάνω από μια αμερικανική μεγαλούπολη, διότι ο ηλεκτρομαγνητικός παλμός (EMP: Electromagnetic Pulse) θα καταστρέψει κάθε είδος δικτύου, βυθίζοντας στο χάος τα πάντα και προκαλώντας τρομακτικές ζημίες δισεκατομμυρίων δολαρίων.

defence point

Δημοσίευση σχολίου Blogger

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top