0
Σα να μη συνέβαινε απολύτως τίποτα, οι φίλοι και σύμμαχοι Τούρκοι, συνέχισαν τα πάντα στο μοτίβο «business as usual» και εξαπέλυσαν τα μαχητικά τους να κόβουν βόλτες πάνω από ελληνικό έδαφος σε νήσους και νησίδες του ανατολικού Αιγαίου…

Όπως ανακοίνωσε το ΓΕΕΘΑ, δύο σχηματισμοί αεροσκαφών της τουρκικής Αεροπορίας πραγματοποίησαν τρεις υπέρπτησεις ελληνικού εδάφους σε σημεία που συχνά-πυκνά σημειώνονται παρατράγουδα με την τουρκική Αεροπορία, η οποία μόνο τυχαία δεν στέλνει τα μαχητικά της στην περιοχή.

Δύο μαχητικά τύπου F-16 εισήλθαν στο FIR Αθηνών στις 15:22 στο σημείο μεταξύ Λέσβου και Χίου, πραγματοποίησαν υπέρπτηση πάνω από τη νήσο Μακρονήσι και τη νήσο Ανθρωποφάγοι στις 15:51 στα 21.000 πόδια. Τρία λεπτά αργότερα, στις 15:54 εξήλθαν νοτίως της νήσου Σάμου.

Επίσης, άλλα δύο μαχητικά F-16 εισήλθαν στο FIR Αθηνών στις 15:46 νοτίως της Σάμου και πραγματοποίησαν υπέρπτηση της νήσου Αγαθονήσι στις 15:49 στα 18.000 πόδια, για να εξέλθουν στις 15:52 νοτίως της Σάμου.

Η ελληνική πλευρά δηλώνει ότι όλα τα αεροσκάφη αναχαιτίστηκαν και αναγνωρίσθηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

defence point

Δημοσίευση σχολίου Blogger

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top