0

Την επιτροπή Άμυνας και Ασφάλειας της γερουσίας του Καναδά, την απασχολεί μια διαδικασία «αποριζοσπαστικοποίησης» των μουσουλμάνων της χώρας. Φαίνεται όμως πως η προσπάθεια αυτή θα πέσει στο κενό.

Του Tarek Fatah*, «The Myth of ‘Deradicalizing’ Islamic Radicals»
ΠΗΓΗ: http://www.meforum.org/
ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ: Παντελής Καρύκας/Defence Point

Κάθε Παρασκευή, στα τζαμιά της χώρας, όπως σε όλο τον κόσμο, η προσευχή ξεκινά με ευχαριστία προς τον Αλλάχ για τις νίκες που πρόσφερε στους «πιστούς» έναντι των απίστων χριστιανών, εβραίων και ινδουιστών. Εξήγησα στους γερουσιαστές που με κάλεσαν να εκθέσω τις απόψεις μου, πως η διαδικασία, όπως την σκέπτονται, θα ισοδυναμεί με το να βάλουν την αλεπού να φυλά το κοτέτσι.

Η γερουσία, κατόπιν πρότασης της Καναδικής Έφιππης Αστυνομίας, προωθεί την συνεργασία της τοπικής μουσουλμανικής κοινότητας στη διαδικασία της αποριζοσπαστικοποίησης. Και όμως, ένας από τους μουσουλμάνους κληρικούς, που υποτίθεται συνεργάζεται στο πρόγραμμα, ένας λευκός προσήλυτος στο Ισλάμ, μια μόλις εβδομάδα πριν, ήταν στο Κατάρ και συνομιλούσε με εκπροσώπους των Ταλιμπάν.

Έτσι η αποριζοσπαστικοποίηση καθίσταται μια λέξη χωρίς νόημα. Η πραγματική πρόκληση είναι να αποτραπεί η ριζοσπαστικοποίηση και για να γίνει αυτό απαιτείται να αντιμετωπιστεί η ισλαμική ρητορική. «Το να ζητάς από έναν φανατικό, εξτρεμιστή ισλαμιστή να αλλάξει άποψη είναι σαν να ζητάς από έναν φανατικό κομμουνιστή να μετατραπεί σε φιλελεύθερο δημοκράτη», είπα στην επιτροπή.

Οι μόνοι τρόποι για να αντιμετωπιστεί η ισλαμική ρητορική είναι οι εξής:

1. Έλεγχος των μουσουλμάνων κληρικών που κρυπτόμενοι πίσω από τα θρησκευτικά δικαιώματα επιτίθενται και δαιμονοποιούν τις άλλες θρησκείες και τους πιστούς τους. 2. Κάθε τζαμί πρέπει να παρακολουθείται ώστε να αποτρέπονται οι ομιλίες μίσους και να πάψουν να αναφέρονται ως «άπιστοι» οι μη μουσουλμάνοι.

3. Κλείσιμο κάθε τζαμιού όπου αποδεικνύεται ανάμιξη στην πολιτική.

4. Κάθε δωρεά πάνω από 20 δολάρια να γίνεται μέσω τραπεζικών επιταγών ή καρτών, ώστε να ελέγχεται ο δότης και να μην μπορεί να υπάρξει ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

5. Συμμαχία με αντιτζιχαντιστές μουσουλμάνους, θύματα των τζιχαντιστών.

6. Τέλος, το ΡΚΚ και η ιρανική αντιπολίτευση πρέπει να πάψουν θεωρούνται εχθροί και να καταστούν σύμμαχοι.

7. Απαγόρευση της μετανάστευσης από χώρες όπως το Πακιστάν, την Σομαλία, το Ιράν, το Ιράκ και την Συρία, μέχρι οι καναδικές αρχές να επιβεβαιώνουν την ταυτότητα των μεταναστών.

*Ο Tarek Fatah είναι ιδρυτής του Καναδικού Μουσουλμανικού Κογκρέσου και δημοσιογράφος σε καναδικές εφημερίδες, στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση.

Δημοσίευση σχολίου Blogger

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top