0
Την υπογραφή της σύμβασης ανάμεσα στα ναυπηγεία της ThyssenKrupp και του ισραηλινού Ναυτικού για τη ναυπήγηση τεσσάρων νέων κορβετών, προανήγγειλε με δηλώσεις του εκπροσώπου της η γερμανική κυβέρνηση, διευκρινίζοντας ότι θα χρηματοδοτήσει ένα μέρος της κατασκευής τους.

Το συμβόλαιο ίσως και να ολοκληρωθεί πριν το τέλος του έτους, μετά την έγκριση της Επιτροπής Προϋπολογισμού του γερμανικού Κοινοβουλίου, όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφαν Ζάιμπερτ. Δεν έκανε πάντως λόγο για συγκεκριμένο ποσό.

Σύμφωνα όμως με την εφημερίδα «Bild am Sonntag», για το ισραηλινό πρόγραμμα ναυπήγησης που θα κοστίσει περί το 1 δισεκατομμύριο ευρώ, έχει δεσμευθεί το ποσό των 115 εκατομμυρίων ευρώ. Είναι πιθανό, οι Ισραηλινοί να δεσμεύσουν το ποσό και να διεκδικήσουν επιπρόσθετη χρηματοδότηση στην πρώτη ευκαιρία.

Είναι πάντως εκπληκτικό το πως έχουν καταφέρει να χρηματοδοτούν την άμυνά τους πλουσιοπάροχα από τις ΗΠΑ και τη Γερμανία και κάτι άλλοι στην ευρύτερη «γειτονιά» που επίσης τους τσάκισαν οι Ναζί, να μην έχουν καταφέρει να πάρουν όχι πολεμικές αποζημιώσεις, αλλά ούτε αναγκαστικό δάνειο που είχε επιβάλλει ο φασίστας κατακτητής…

defence point

Δημοσίευση σχολίου Blogger

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top