0

Στις 8 Δεκεμβρίου, δύο Ολλανδικά F-16 από τη βάση του Malbork στη Πολωνία και κατά τη διάρκεια της αστυνόμευσης της Βαλτικής από δυνάμεις του ΝΑΤΟ αναχαίτισαν και συνόδευσαν στο διεθνή εναέριο χώρο δυο Ρωσικά Su-34 Fullback που πετούσαν χωρίς σχέδιο πτήσης. Τα δύο Su-34S πετούσαν νότια προς το Καλίνινγκραντ, στο ρωσικό θύλακα, που βρίσκεται μεταξύ Πολωνίας και Λιθουανίας, προφανώς προς κάποιο ρωσικό στρατιωτικό αεροδρόμιο.

Σύμφωνα με το Ολλανδικό Υπουργείο Άμυνας, ήταν η δεύτερη αναχαίτιση που έγινε από τα ολλανδικά F-16 που αποσπάστηκαν στην Πολωνία στις 3 Σεπτεμβρίου. Η πρώτη αναχαίτιση έγινε στις 12 Νοεμβρίου, όταν τα ολλανδικά μαχητικά του Quick Reaction Alert ακολούθησαν και αναχαίτησαν ένα Ρωσικό τετρακινητήριο μεταγωγικό Ilyushin που πετούσε βόρεια της Εσθονίας και της Λιθουανίας.

Τα Ρωσικά Su-34S το τελευταίο καιρό γίνονται συχνοί επισκέπτες των εναέριων χώρων της βόρειας Ευρώπης. Οι πρώτες φωτογραφίες που δείχνουν Su-34S Fullback της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας στις χώρες της Βαλτικής πάρθηκαν τον περασμένο μήνα από ένα Νορβηγικό AF F-16 του QRA του ΝΑΤΟ από την αεροπορική βάση του Μπόντο.


Πρόσφατα, η Ολλανδική Πολεμική Αεροπορία έδωσε στη δημοσιότητα και το βίντεο από το HUD (Head Up Display) μαχητικού της που δείχνει τα δυο οπλισμένα ρωσικά Su-34S... Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος αεροσκάφη του ΝΑΤΟ έχουν αναγνωρίσει και αναχαιτίσει Ρωσικά μαχητικά περισσότερες από 100 φορές.


Άμυνα Πολιτική

Δημοσίευση σχολίου Blogger

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top