0

Περιοδικό που υποστηρίζει την τρομοκρατική οργάνωση Αλ Κάιντα, ζήτησε από τους απανταχού οπαδούς της οργάνωσης να πλήξουν την εταιρία του Κύπριου μεγιστάνα, Σερ Στέλιου Χατζηιωάνου, καθώς επίσης και τη βρετανική British Airways, με τρομοκρατικές ενέργειες «μοναχικών λύκων» (lone wolves)…

Πρόκειται για το περιοδικό «Inspire» που φιλοξενεί στις ηλεκτρονικές σελίδες του αφιέρωμα στους μεμονωμένους τρομοκράτες, τους αποκαλούμενους και ως «μοναχικούς λύκους», αφού όλη η διαδικασία σύλληψης της ιδέας για μια τρομοκρατική επίθεση, η παρακολούθηση του στόχου και η εξεύρεση του τρόπου για την επιδίωξη πραγματοποίησης του στόχου, γίνεται μόνο από ένα άτομο.

Οι επιθέσεις του τύπου έχουν καταστεί κεντρικό θέμα στην αποστολή των αρχών ασφαλείας παγκοσμίως σχεδόν, λόγω της φύσης τους, αφού οι ευκαιρίες να υπάρξει η παραμικρή υποψία για ενδεχόμενη προετοιμασία ενέργειας που θα κινητοποιήσει τις αντιτρομοκρατικές υπηρεσίες, είναι ελάχιστες, αν υπάρξουν κιόλας.

Οι τρομοκράτες δεν κρύβουν τη στρατηγική τους, ή μάλλον για την ακρίβεια την επιθυμία τους, να πλήξουν την οικονομία του αντιπάλου, των «άπιστων» χωρών δηλαδή της Δύσης. Η πεποίθησή τους για την ορθότητα αυτής της στρατηγικής είναι βέβαιο ότι έχει ενισχυθεί, μετά τις περιπέτειες της ρωσικής οικονομίας.

Είναι επίσης βέβαιο, ότι με τον τρόπο αυτό οι τρομοκράτες θεωρούν ότι διασπούν το μέτωπο εναντίον τους, αφού εμμέσως μπορεί να θεωρηθεί ότι καλούν τους Ρώσους να τους χρησιμοποιήσουν εναντίον της Δύσης, με πιθανό αντάλλαγμα την ύφεση στην περιοχή του Καυκάσου. Κάποτε, η διεθνής τρομοκρατία ήταν η βάση της συνεννόησης Ανατολής-Δύσης…

Δεν είναι όμως αποκλειστικότητα των βρετανικών ταιριών η απειλή ασφαλείας από την πλευρά των «μοναχικών λύκων», αφού αναφορές υπάρχουν για τις Air France, American Airlines, United, Continental και Delta Airlines. Έχουν ασφαλώς κατανοήσει απόλυτα το πόσο ευάλωτη είναι η συγκεκριμένη βιομηχανία.

Στο περιοδικό περιέχονται οδηγίες προς όσους επιθυμούν να περάσουν τα μέτρα ασφαλείας στα αεροδρόμια… Στο περιοδικό των τρομοκρατών, φιγουράρουν ως στόχοι και εμβληματικές φυσιογνωμίες του παγκόσμιου καπιταλισμού, όπως ο Μπιλ Γκέιτς.
defence point

Δημοσίευση σχολίου Blogger

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top