0

Αυτή είναι η τρίτη τέτοια κοινή άσκηση των χωρών τα τελευταία χρόνια, και είναι μέρος της εκτεταμένης συνεργασίας για την ασφάλεια μεταξύ τους, αναφέρει ο Ισραηλινός Στρατός στην Ιστοσελίδα του!

Εκτός από τους ελιγμούς σε προσομοίωση μάχης μεταξύ των μαχητικών και χτυπημάτων συγκεντρώσεως Πυροβολικού στο Έδαφος οι πιλότοι κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν & άλλες εναέριες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν καθημερινά και οι δύο αεροπορικές δυνάμεις.

«Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών, εκτελέστηκαν σκληρά σενάρια και η συνεργασία μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων, με έμφαση στα σενάρια και τις αποστολές που και οι δύο αεροπορικές δυνάμεις θα κληθούν να αντιμετωπίσουν », εξήγησε ο Διοικητής την Μοίρα ς που δήλωσε:

«Οι ¨Έλληνες ήρθαν για να διδάξουν και εμείς να μάθουμε από μια Πολεμική Αεροπορία που είναι ένας από του ποιο καλούς και ισχυρούς εταίρους της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας.»

Πέρυσι, η IAF φιλοξένησε την ελληνική Πολεμική Αεροπορία στην άσκηση Γαλάζια Σημαία, το μεγαλύτερο που έγινε ποτέ εναέρια άσκηση του Ισραήλ, με τη συμμετοχή των δυνάμεων του αέρα της Ιταλίας και των ΗΠΑ.

Η άσκηση διεξήχθη μια εβδομάδα πριν την Χανουκά, τη γιορτή που σηματοδοτεί την νίκη των Εβραίων επί των Σελευκιδών πριν από 2.000 χρόνια !

Η συνεκπαίδευση πραγματοποιείται στην Αεροπορική Βάση Ovda, του Ισραήλ, μεταξύ της 330 Μοίρας της 111 Πτέρυγα Μάχης και την 107 Μοίρα της Ισραηλινής Αεροπορίας.

Βετεράνος

Δημοσίευση σχολίου Blogger

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top