0

Και ξαφνικά, ένα μήνυμα στο Twitter συνταράσσει: «Ο Ραΐφ Μπανταουί θα μαστιγωθεί αύριο. Θα μαστιγωθεί άγρια». Ο Ραΐφ Μπανταουί είναι ένας Σαουδάραβας ο οποίος, αν και μουσουλμάνος, ήθελε να αναπνέει ελεύθερα. Το έγκλημά του; Ίδιο με αυτό των Γάλλων δημοσιογράφων. Τόλμησε να ασκήσει το δικαίωμα στην ελευθερία της έκφρασης.

Το τίμημα; Για τους Γάλλους θάνατος με σφαίρες. Για τον Μπανταουί θάνατος στο ικρίωμα από το μαστίγιο του δήμιου, καθώς είναι απίθανο, οποιοσδήποτε άνθρωπος να αντέξει 1000 χτυπήματα με το μαστίγιο, ακόμα και αν είναι παγκόσμιος πρωταθλητής πάλης. Και αυτή είναι η ποινή που σαουδαραβικό «δικαστήριο» (ιεροδικείο, για να μην ξεχνιόμαστε) του επέβαλε, μαζί με 10 χρόνια κάθειρξη, αν ζήσει και πρόστιμο που αντιστοιχεί στο ποσό των 270.000 δολαρίων.

Η κατηγορία είναι απλή. Τόλμησε να προσβάλει το Ισλάμ γράφοντας : «Έχω αφιερώσει τη ζωή μου καταγγείλω κάθε απόπειρα καταπάτησης της ελευθερίας στο όνομα της θρησκείας». Ο Μπανταουί, δημιουργός ενός ιστοχώρου με την επωνυμία «Φιλελεύθεροι Σαουδάραβες», ανάρτησε την παραπάνω φράση στον ιστοχώρο αυτό, «προσβάλλοντας» βάναυσα, κατά τους κατηγόρους του, τον Αλλάχ και τον «προφήτη» Μωάμεθ, οι οποίοι τελευταία ιδιαίτερα, έχουν καλομάθει στις ανθρωποθυσίες.

Ο Μπανταουί τόλμησε ακόμα να αστειευτεί σχετικά με τη διαβόητη επιτροπή για την Προώθηση της Θεϊκότητας και την Απαγόρευση των Παθών, γνωστότερη ως «ισλαμική θρησκευτική αστυνομία». Φυσικά το έγκλημα του είναι τεράστιο και του αξίζει ο θάνατος. Γιατί είναι απαράδεκτο να κριτικάρεις έναν μεγάλο μουφτή που επιτρέπει σε 85χρονο να σκοτώνει την 8χρονη σύζυγό του, προσπαθώντας να τη βιάσει την πρώτη νύχτα του γάμου τους.

Θα έπρεπε μάλλον να υποστεί ακόμα χειρότερη τιμωρία, μεσαιωνικότερου τύπου, που τόλμησε να μην αποδεχτεί τη γνωμάτευση «μεγάλου» ισλαμιστή θεολόγου, πως είναι απολύτως νόμιμο να παντρεύονται τα κορίτσια ακόμα και από την κούνια, αφού ο «προφήτης» νυμφεύτηκε την Αϊσά, όταν αυτή ήταν έξι ολόκληρων ετών. Ποιος είναι λοιπόν αυτό ο άθλιος που πάει κόντρα στις θεόπνευστες πρακτικές του προφήτη; Γιατί είναι απίθανο, δηλαδή, με τόσους τζιχαντιστές που μαζεύτηκαν, να ξέμεινε ο Αλλάχ από παρθένες και να ζητά από τους δούλους του να του στείλουν μερικές;

«Είμαι απλώς ένας πολίτης. Το μόνο που επιθυμώ είναι να ζήσω σε μια κοσμική κοινωνία, όπου δεν θα υπάρχει καμία καταπίεση στο όνομα της θρησκείας», έγραψε ο άθλιος Μπανταουί. Προφανώς και οι 1000 βουρδουλιές είναι λίγες για αυτόν. Μετά, κάποιοι ενοχλούνται με το ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΕΣ…

gatestone institute
defence point

Δημοσίευση σχολίου Blogger

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top