Πολιτικός Βοναπαρτισμός απο τον Βενιζέλο! Λεφτά υπάρχουν, αλλά για την Αλβανία

Πολύ large έγινε ξαφνικά ο πασοκοπροεδράρας - ΥπΕξ - αντιπρόεδρας της κυβέρνησης Benny, πήγε στην Αλβανία και αντί να τους μαζέψει με τις τσαμουριές και τις λοιπές αλβανικές μ@λ@κίες τους τους έκανε και μπουναμά 2500000 ευρώ. Την ώρα που στην πατρίδα μας κόσμος πεθαίνει γιατί δεν έχει φάρμακα (καρκινοπαθείς) που κόσμος ζει χωρίς ρεύμα -300000 Ελληνες ζουν χωρίς ρεύμα λόγω του εμπνευσμένου από τον χοντρό χαράτσι- αυτός πάει και χαρίζει 2.5 εκ ευρώ στα Αλβανά αδέρφια των Τούρκων, τι λές ρε πρόεδρα απο τον τραπεζικό σου λογαριασμό τα σήκωσες και τα χαρίζεις; ή το παραμυθένιο 5% που έχεις σε νομιμοποιεί να κάνεις τέτοιες μαγκιές; Διαβάστε το ρεπορτάζ παρακάτω.Τελικά δεν... χορταίνει με τίποτε ο Ευάγγελος Βενιζέλος του 5%. Δεν του φτάνουν οι τρεις θέσεις που κατέχει και ελέω Σαμαρά (αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, υπουργός Εξωτερικών και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ), θέλει να παραστήσει και τον υπουργό Πολιτισμού μοιράζοντας εκατομμύρια!

Ούτε λίγο ούτε πολύ χθες, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον αντιπρόεδρο της αλβανικής κυβέρνησης Νίκο Πελέσι, του υποσχέθηκε να του δώσει 2.500.000 ευρώ για την κατασκευή του εθνικού θεάτρου της Αλβανίας στα Τίρανα! Μάλιστα, για να δικαιολογήσει την απόφασή του πρόσθεσε: «Χαιρόμαστε που μπορούμε να συμβάλουμε στη διαμόρφωση ενός εμβληματικού κτιρίου που συμβολίζει και τη φιλία μας αλλά και την έμφαση που δίνει η αλβανική κυβέρνηση και ο Αλβανός πρωθυπουργός στα θέματα του πολιτισμού». Και αυτό την ώρα που καρκινοπαθείς δεν έχουν να πάρουν φάρμακα, μαθητές λιποθυμούν στα σχολεία και οι εθνικές σκηνές της χώρας τα βγάζουν πέρα με το ζόρι, ενώ για το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά χρειάστηκε η παρέμβαση του δημάρχου της πόλης Βασίλη Μιχαλολιάκου στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, για να εγκριθεί μόλις 1.000.000 ευρώ ώστε να διασφαλιστεί η λειτουργία του.

Μάλιστα, ο κ. Βενιζέλος δεν σταμάτησε τον εισοδισμό του σε άλλα «χωράφια» μόνο στο να ανακοινώσει το απίστευτο για την κρίση που βιώνει η χώρα μας ποσό (έστω και αν ήταν δέσμευση προγενέστερων κυβερνήσεων), αλλά συνέχισε την «αντιποίηση Αρχής» ανακοινώνοντας ότι όλοι οι μηχανισμοί του υπουργείου Πολιτισμού και των φορέων του υπουργείου Πολιτισμού, όπως το Ευρωπαϊκό Κέντρο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων, είναι στη διάθεση της αλβανικής πλευράς για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς. Και αυτά όλα όταν ο αρμόδιος για τον Πολιτισμό υπουργός, ο Πάνος Παναγιωτόπουλος, ήταν απών από τη συνάντηση.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος αναφέρθηκε και στο θέμα της επέκτασης της ενεργειακής συνεργασίας των δύο χωρών που ξεκινά με την κατασκευή του αγωγού ΤΑΡ, τονίζοντας: «Είναι καθοριστική πάντα η παραγωγή και η μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας και οι διασυνδέσεις των συστημάτων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας. Αυτό αφορά και γενικότερα την περιοχή της Μεσογείου». Για τις προκλήσεις των Αλβανών που ανακινούν συνεχώς θέμα Τσαμουριάς, ο υπ. Εξωτερικών δεν είπε κουβέντα...

Νίκος Ελευθερόγλου
http://www.dimokratianews.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια