Τουρκικές φαιδρότητες για παραβίαση του εναέριου χώρου τους από ελληνικό Cessna


Εσχάτως οι Τούρκοι φροντίζουν να διαμαρτύρονται συνεχώς μέσα από το γενικό τους επιτελείο αλλά και τον τουρκικό τύπο για ελληνικές παραβιάσεις και "επιθετική" συμπεριφορά των ελληνικών μαχητικών πάνω από το Αιγαίο.

Όσο αφορά τις ελληνικές παραβιάσεις.. οι τουρκικοί ισχυρισμοί είναι αστείοι και αυτό με τη διαμαρτυρία περί παραβίασης του τουρκικού εναέριου χώρου από ελληνικό Cessna αποτελεί φαιδρότητα που δεν την περιμέναμε ακόμα και από το Τουρκικό Επιτελείο.

Όσο αφορά το περιστατικό με τα ελληνικά F-16 που κλείδωσαν στα ραντάρ τους τουρκικά μαχητικά για 45 δευτερόλεπτα μέσα στο ελληνικό FIR είναι πράγματι επιθετική κίνηση αλλά τι ακριβώς έπρεπε να κάνουν οι Έλληνες πιλότοι τη στιγμή που τα 6 τουρκικά μαχητικά πέταγαν μέσα στο Ελληνικό FIR και μάλιστα τα δυο εξ αυτών ήταν και οπλισμένα; Δεν πετάς οπλισμένος μέσα σε ξένο FIR εκτός και αν θέλεις να προκαλέσεις τέτοια αντίδραση...

Αυτό βέβαια ίσως πρέπει να απασχολήσει τους Έλληνες πολιτικούς. Γιατί οι Τούρκοι συνεχώς προσπαθούν να δημιουργήσουν προϋποθέσεις για μικρά θερμά επεισόδια και μικροεμπλοκές, πάντα βέβαια εντός ελληνικών συνόρων.. και φυσικά διαμαρτύρονται για το παραμικρό παριστάνοντας τις αθώες κορασίδες..

Το Τουρκικό Γενικό Επιτελείο Στρατού σύμφωνα με την ιστοσελίδα tourkikanea.gr ανακοίνωσε πως ένα Ελληνικό αεροσκάφος τύπου Cessna παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο.

Στην ανακοίνωση που έγινε από το Γενικό Επιτελείο αναφέρεται πως το ελληνικό πολιτικό αεροσκάφος τύπου Cessna παραβίασε για διάστημα 2 λεπτών και 5 δευτερολέπτων (από 13:15 έως 13:17) τον εναέριο χώρο μας σε περιοχή ΒΔ της χερσονήσου Καραμπουρούν στο Αιγαίο.

Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά πράματα, το αεροσκάφος που μιλάνε οι Τούρκοι είναι πολιτικό τετραθέσιο μονοκινητήριο και ελικοφόρο αεροσκάφος.. Πάλι καλά δηλαδή που δεν το εγκλώβισαν με τα νατοϊκά PATRIOT καθώς ποτέ δεν μπορεί να είσαι σίγουρος με ένα ελληνικό Cessna...

Στην ίδια ανακοίνωση έγινε και η αναφορά για το lockαρισμα των τουρκικών αεροσκαφών από ελληνικά μαχητικά για 45 δευτερόλεπτα την ώρα που τα 6 τουρκικά αεροσκάφη F-16 εκτελούσαν εκπαιδευτική πτήση στο ελληνικό FIR και τα δυο από αυτά ήταν οπλισμένα...

Kokpit.aero 28/6/2014Άμυνα Πολιτική

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια